Hlavní obsah

Kopecký skončil na belgické Ypres rallye druhý, vyhrál Meeke

YPRES

Český automobilový jezdec Jan Kopecký obsadil druhé místo na belgické Ypres rallye, pátém podniku série Intercontinental Rallye Challenge. Zopakoval tím svůj výsledek z předchozího závodu na Azorských ostrovech. Člen továrního týmu Škoda Motorsport nestačil na specifické asfaltové soutěži jen na Brita Krise Meekeho, za kterým zaostal o dvacet vteřin.

Foto: Škoda Auto

Jak Kopecký za volantem vozu Škoda Fabia S2000.

Článek

Kopecký se v popředí rallye držel od první rychlostní zkoušky, po páteční první etapě mu patřilo třetí místo. Na stříbrnou pozici se posunul poté, co měl domácí obhájce prvenství z loňského roku Freddy Loix ve třinácté erzetě defekt. Loix kvůli tomu přišel o šanci bojovat s Meekem o prvenství a nakonec skončil třetí.

Meeke si tak v Belgii upevnil postavení v čele průběžného pořadí šampionátu IRC, neboť si připsal již třetí prvenství v sezoně. Loix je druhý, Kopecký se posunul na třetí místo, poté co předstihl Nicolase Vouilloze z Francie.

Defekt v posledním měřeném úseku stál třetí místo druhého člena mladoboleslavského továrního týmu Juho Hänninena. Po patnácté erzetě byl bronzový, ale nakonec klesl na páté místo. Vedle Loixe jej předstihl i další domácí jezdec Pieter Tsjoen. Elitní šestici neoficiálního pořadí tak zcela ovládly vozy Škoda a Peugeot, kromě Kopeckého a Hänninena totiž všichni ostatní jeli se speciály francouzské automobilky.

Šampionát IRC pokračuje šestým dílem od 9. do 11. července v Rusku.

Belgická Ypres rallye, 5. podnik série Intercontinental rallye challenge:
1. Meeke, Nagle (Brit., Ir./Peugeot 207 S2000) 2:32:16,3, 2. Kopecký, Starý (ČR/Škoda Fabia S2000) -20,4, 3. Loix, Miclotte (Belg./Peugeot 207 S2000) -1:40,5, 4. Tsjoen, Chevaillier (Belg./Peugeot 207 S2000) -2:35,3, 5. Hänninen, Markkula (Fin./Škoda Fabia S2000) -3:35,1, 6. Schammel, Jamoul (Luc., Belg./Peugeot 207 S2000) -4:06,3.
Průběžné pořadí: 1. Meeke 30 b., 2. Loix 23, 3. Kopecký 19.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články