Hlavní obsah

Loeb opět havaroval, Polskou rallye nevyhraje

MIKOLAJKI

Úřadující světový šampion a lídr průběžného pořadí mistrovství světa Sébastien Loeb havaroval ve čtvrté rychlostní zkoušce Polské rallye a hrozí mu, že přijde o vedení v seriálu. Momentálně není jisté, zda se do osmého podniku mistrovství v sobotu vrátí podle pravidla takzvané superrallye, ale šance, že by polskou premiéru v MS vyhrál, je nulová.

Foto: Peter Andrews, Reuters

Francouzský pilot Sebastien Loeb ve svém citroënu během Polské rallye

Článek

Pilot továrního týmu Citroën se přitom po první rychlostní zkoušce pátečního programu dostal do čela rallye. V druhé pak klesl těsně za Mikka Hirvonena z Finska, na kterého ztrácel tři desetiny vteřiny.

V dalším měřeném testu Loeb havaroval a navázal na nevydařené vystoupení z předešlé Akropolis rallye, na níž měl také těžký karambol a musel předčasně odstoupit. "Trefil jsem pařez na kraji silnice, který jsem neviděl, protože byl pod pískem. Úplně jsme zničili pravé přední kolo," popsal situaci Loeb.

Polskou rallye po úvodní etapě vede Hirvonen s fordem, který má šanci předstihnout Loeba v čele MS, následuje jeho týmový kolega a krajan Jari-Matti Latvala. Třetí je Dani Sordo ze Španělska s citroënem.

Jediný český jezdec na startu Martin Prokop je patnáctý. V redukovaném pořadí takzvané juniorské kategorie je třetí s půlminutovým mankem na Nizozemce Kevina Abbringa. "Bude to ještě velká bitva, časy na erzetách jsou těsné. Jedu něco mezi rychle a bezpečně a zítra pojedeme jako dnes," uvedl Prokop.

Polská rallye, po 1. etapě:
1. Hirvonen, Lehtinen (Fin./Ford Focus) 1:02:23,1, 2. Latvala, Anttila (Fin./Ford Focus) -8,9, 3. Sordo, Martí (Šp./Citroën C4) -37,0, 4. P. Solberg, Mills (Nor., Brit./Citroën Xsara) -1:14,6, 5. H. Solberg, Menkerud (Nor./Citroën C4) -1:21,5, 6. Ogier, Ingrassia (Fr./Citroën C4) -1:32,9, ...15. Prokop, Tománek (ČR/Citroën C2) -10:02,2.

Reklama

Související témata: