Hlavní obsah

Kresta místo v Příbrami na Britské rallye

ZLÍN/PRAHA

Nevydařené působení Romana Kresty v českém šampionátu podnítilo vedení týmu Bozian Racing ke změně plánů pro závěr sezony. Sedmadvacetiletý pilot, jenž po nedokončení zlínské Barum rallye ztratil šanci na zisk domácího titulu, se nakonec nepředstaví v Příbrami, ale ve Velké Británii, neboť by se měl představit na Britské rallye.

Foto: internet

Peugeot 206 WRC posádky Roman Kresta - Miloš Hůlka při letošní Rallye Šumava.

Článek

"Pro mě to znamená další neplánovaný start na šotolinové soutěži světového šampionátu. Ve výsledku letos absolvuji plnou polovinu všech rallye seriálu, což je o dvě soutěže více, než jsme měli pro tento rok původně v plánu," uvedl Kresta v oficiální tiskové zprávě týmu.

Podle předsezonních předpokladů měl dvojnásobný český mistr startovat v pěti soutěžích mistrovství světa, nakonec do kalendáře zařadil i řeckou Acropolis rallye a nyní i soutěž v okolí Cardiffu.

"Neúčastí v Příbrami nic neztrácíme, protože o absolutním vítězi domácího mistrovství je již rozhodnuto," podotkl Kresta. Rozhodnutí jeho týmu podpořili i všichni domácí sponzoři. V Británii tak bude startovat ve voze vybarveném pro MČR. Ještě před listopadovou soutěží jej čekají ještě vystoupení na San Remu a v Katalánské rallye.

Reklama

Související témata: