Hlavní obsah

Pech mění plány, vynechá zbytek MČR v rallye

Relativně snadná a rychlá obhajoba mistrovského titulu v domácím šampionátu v rallye vedla Václava Pecha ke změně plánů pro zbytek sezóny. Podobně jako jeho největší rival Roman Kresta vynechá zbytek šampionátu a rád by okusil některou ze soutěží mistrovství světa.

Foto: Zdeněk Sluka pro PRÁVO

Vítězstvím na Barum rallye si Václav Pech zajistil s předstihem další domácí titul.

Článek

"Opravdu už doma nepojedeme a budeme se snažit jet svět nebo Evropu. Nyní jednáme o tom, zda se představíme na nadcházející Katalánské rallye. Jasno by mělo být tak do tří dnů," uvedl Pech. Pokud by start na španělské asfaltové soutěži nevyšel, přicházela by podle pilota Euro Oil týmu v úvahu účast na Britské rallye případně na Rallye d'Antibes ve Francii, závěrečném dílu evropského šampionátu s nejvyšším koeficientem dvacet.

"Domácí titul už máme, takže tu nemáme co získat. Finance bychom chtěli investovat spíše do budoucnosti," vysvětlil Pech. Při mezinárodních startech navíc existuje šance, že by měl alespoň částečnou podporu továrního týmu Ford, neboť jezdí s nejnovějším modelem Focus WRC 2003 a jeho výsledky upoutaly pozornost i v centrále britské stáje.

Šance na jeho účast v MS by mohl zvýšit případný triumf na víkendové slovenské Rallye Mikona, který by mu zajistil i obhajobu druhého titulu. "Pokud by se nám to podařilo, mohli bychom zrušením dalších startů na Slovensku opět ušetřit peníze," přemítal Pech, kterému nyní po triumfu ve Zlíně a na chorvatské INA Delta rallye patří třetí místo v kontinentálním pořadí.

Reklama

Související témata: