Hlavní obsah

Räikkönen zahájil Finskou rallye dvacátým místem

JYVÄSKYLÄ

Francouz Sébastien Loeb začal nejlépe Finskou rallye. Po čtvrteční supererzetě vede devátý podnik mistrovství světa o desetinu sekundy před týmovým kolegou z Citroënu Španělem Danim Sordem. Třetí čas zajel vedoucí muž celkového pořadí a domácí favorit Mikko Hirvonen s fordem.

Článek

Úvodní zkoušku v dostihovém areálu Killeri v Jyväskylä sledovalo množství fanoušků. Jedním z důvodů byla účast pilota formule 1 Kimiho Räikkönena. Někdejšího světový šampion ztratil s vozem Fiat Grande Punto S2000 na Loeba 6,4 sekundy a obsadil dvacáté místo.

"Je to dobrý začátek, povedlo se nám to, ale tohle je etapa pro zábavu. Opravdová rallye teprve začne," řekl Loeb, který loni ve Finsku vyhrál. Před svým rivalem v boji o titul Hirvonenem má náskok 0,9 sekundy. "Vždycky je frustrující, když něco ztratím, ale je to málo a není se proč stresovat. Další den začnu maximálně útočit," řekl finský jezdec.

Ze dvou českých zástupců odstartoval lépe pětadvacátý Martin Semerád. Martin Prokop, který bojuje o body do takzvaného juniorského šampionátu, dosáhl devětatřicátého času.

Finská rallye, devátý podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích v Jyväskylä:
Pořadí po úvodní supererzetě: 1. Loeb, Elena (Fr., Mon./Citroën C4) 1:20,3, 2. Sordo, Marti (Šp./Citroën C4) -0,1, 3. Hirvonen, Lehtinen (Fin./Ford Focus) -0,9, 4. Ogier, Ingrassia (Fr./Citroën C4) a Novikov, Moscatt (Rus., Austr./Citroën C4) všichni -1,2, 6. P. Solberg, Mills (Nor., Brit./Citroën Xsara) -1,4, ...25. Semerád, Ceplecha (ČR/Mitsubishi Lancer Evo X) -8,0, 39. Prokop, Tománek (ČR/Citroën C2) -10,6.

Reklama

Související témata: