Hlavní obsah

Kopecký zařídil triumf Škody ve Zlíně po osmi letech

ZLÍN

Osm let nevyhrál vůz Škoda slavnou Barumku. Až letos při nejkvalitněji obsazené automobilové soutěži na českém území přebíral v neděli trofej na cílové rampě ve Zlíně Jan Kopecký s fabií.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Jan Kopecký s vozem Škoda Fabia S2000 při zlínské Barum rallye.

Článek

„Vyhrát Barumku a ještě za volantem škodovky v tak parádní atmosféře, to je několik splněných přání najednou. Kolem trati mně fandily desetitisíce diváků, hodně jich přišlo i do servisní zóny a jsem moc rád, že jsem ten tlak v roli favorita ustál. Bylo to i díky tomu, že jsme neměli vlastně žádný problém s autem,“ těšilo Kopeckého, jenž si v asfaltové soutěži s továrním vozem ohromně rozuměl a šel nezadržitelně za svým prvním triumfem v sériálu IRC.

„Ze začátku jsem opravdu jel, co to šlo a časy začal kontrolovat až dvě, tři zkoušky před koncem, kdy jsem už přestal řezat zatáčky a v některých i mírně ubral plyn,“ líčil s úsměvem Kopecký. Nerozhodilo ho ani proměnlivé počasí v závěru sobotní etapy, kdy začalo pršet. „Nejhorší bylo to střídání suchých a mokrých úseků, kde to opravdu hodně klouzalo. Nebál jsem se ale a zůstal dostatečně rychlý, takže nebylo potřeba ohlížet se na ostatní,“ tvrdil Kopecký a triumf na Barumce označil za možná nejvýraznější moment kariéry.

Ve Zlíně byl nejrychlejší už v roce 2004, tehdy však jel s vozem kategorie WRC mimo oficiální pořadí, takže jeho jméno se v listině vítězů objevuje až letos. „Rád bych uspěl i v polovině října na Bohemia rallye při závěru domácího šampionátu. Jestli pojedeme i koncem září další podnik IRC v San Remu, teprve rozhodne tým,“ dodal jezdec stáje Škoda Motorsport.

Reklama

Související témata: