Hlavní obsah

Pech vyhrál Rallye Příbram a snížil Krestův náskok

PŘÍBRAM

Václav Pech s vozem mitsubishi vyhrál počtvrté za sebou Rallye Příbram a snížil náskok vedoucího jezdce mezinárodního mistrovství České republiky Romana Kresty. Lídr šestý díl seriálu nedokončil kvůli páteční poruše a přišel o možnost s předstihem obhájit titul. Už v první etapě skončily šance i průběžně třetího Pavla Valouška.

Článek

Pech vstupoval do druhé etapy s minimálním mankem na vedoucího Jaromíra Tarabuse, který ve fiatu ještě v prvním dnešním testu náskok zvýšil na 13 sekund. Další tři rychlostní zkoušky ale vyhrál úřadující český vicemistr Pech a Tarabus si navíc připsal desetisekundovou penalizaci za pozdní příjezd do časové kontroly.

"Bylo to hodně o nervy. Věděl jsem, že potřebujeme vyhrát, abychom aspoň teoreticky mohli bojovat o titul. Nechtěl jsem udělat chybu, ale nešlo jet jinak než totálně naplno," uvedl Pech na webu pořadatele šampionátu mediasport.cz.

Pech už vedení nepustil, zvlášť když Tarabus ve snaze o návrat do čela chyboval a v závěru při jednom výjezdu mimo trať poškodil auto. Druhé místo ale nakonec udržel s mankem 50 sekund, třetí skončil Josef Peták s peugeotem o další půlminutu zpět. "Nejprve nás Míra (Tarabus) porážel, až později se to o pár vteřinek přehouplo na naši stranu. V závěru měl smůlu s defektem," dodal vítěz.

Kresta odstoupil z prvního místa v předposledním testu prvního dne kvůli poruše motoru. Valoušek dokončil jenom první erzetu, pak z druhé pozice musel skončit rovněž kvůli selhání techniky.

O titulu se rozhodne až v závěrečné soutěži sezony při Rallye Bohemia 16. a 17. října. Kresta má v čele pořadí náskok už jen 18 bodů.

Rallye Příbram, šestý podnik MMČR v automobilových soutěžích:
1. Pech, Uhel (Mitsubishi Lancer EVO IX) 1:31:22,8, 2. Tarabus, Trunkát (Fiat Grande Punto S2000) -50,2, 3. Peták, Benešová (Peugeot 207 S2000) -1:21,4, 4. Štajf, Dolečková (Subaru Impreza Sti) -1:40,6, 5. Běhálek, Černohorský (Subaru Impreza Sti) -2:00,0, 6. Arazim, Gál (Mitsubishi Lancer EVO IX) -2:14,7
Průběžné pořadí (po 6 ze 7 soutěží):
1. Kresta, Gross (Peugeot 207 S2000) 202, 2. Pech 184, 3. Valoušek, Hrůza (Mitsubishi Lancer EVO IX) 103, 4. Kopecký, Starý (Škoda Fabia S2000) 87, 5. Tarabus 74, 6. Štajf 47.

Reklama

Související témata: