Hlavní obsah

Smrt posádky ukončila Rallye Světlá

SVĚTLÁ NAD SÁZAVOU

Tragická událost ukončila klání amatérských závodníků Rallye Světlá na Havlíčkobrodsku. Jedna z posádek nezvládla levotočivou zatáčku a bočně narazila do stromu. Právo o tom informoval vedoucí havlíčkobrodského dopravního inspektorátu Václav Pejcha. Druhý ročník rallye byl předčasně ukončen.

Foto: internet

Ilustrační foto

Článek

Policista Právu sdělil, že zranění řidiče a spolujezdkyně byla neslučitelná se životem. Závodníci těžkým zraněním podlehli na místě.

Rallye Světlá, jejíž druhý ročník se o víkendu jel, má 117 kilometrů na jedenácti rychlostních zkouškách. Havlíčkobrodská posádka, složená ze čtyřicetiletého jezdce a jeho devětadvacetileté spolujezdkyně, byla zkušeným týmem, který jezdil pravidelně regionální rallye. V pátek 19. září odstartovala do první etapy, při které absolvovala dvě noční erzety.

V sobotu se vydala do závodu znovu a na druhé erzetě ji zastihla smrt. "Stalo se to krátce po startu," řekl Právu Pejcha. "Osádka sjela vpravo mimo vozovku a narazila bočně do stromu. Utrpěla těžká zranění, kterým na místě podlehla. Připomínám, že to bylo na uzavřené trati při sportovním soutěžení, takže nejde o dopravní nehodu," dodal Pejcha.

Ředitel závodu byl nehodou zdrcen

Ředitel závodu Rallye Světlá Zdeněk Secký byl tímto neštěstím zcela zdrcen. "Vydal jsem okamžitě rozhodnutí o zrušení celé soutěže," řekl po tragické události Právu. "Rád bych zdůraznil, že nehoda se stala v autě, které prošlo technickou přejímkou bez závad a které mělo homologovaný rám, což u volných soutěží nebývá pravidlem," vyslovil Secký předpoklad, že příčinou tragické havárie nebyla technická závada na vozidle.

"Je strašné, co se stalo, proto také nebude slavnostně vyhlášen vítěz rallye. Omezím se pouze na to, že vydám oficiální výsledky, které umístím na internetu a případně ve sdělovacích prostředcích. Vzhledem k tomu, že Rallye Světlá je součástí Volného poháru ČR, výsledky známy být musí," dodal ředitel soutěže.

První tragédie v historii místních rallye

Příčinou havárie se dále zabývá policejní vyšetřovatelský tým. V historii obou rallye, které se jezdí krajem podél Sázavy a které jsou známy svým precizním technickým zabezpečením a organizací - dvou ročníků Rallye Světlá a šesti ročníků Rallye Posázaví - je to poprvé, co se podobné tragická událost stala.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články