Hlavní obsah

Katalánské rallye vládnou citroëny Sorda a Loeba

SALOU

Piloti továrního týmu Citroën Dani Sordo a Sébastien Loeb vládnou pořadí Katalánské rallye po první etapě. Prvně jmenovaný španělský jezdec, který vede o 1,6 sekundy, vyhrál čtyři úvodní rychlostní zkoušky, mistr světa Loeb zbývající dvě. S takřka shodným časem mají oba týmoví kolegové více než půlminutový náskok na lídra mistrovství světa Mikko Hirvonena ve fordu.

Článek

Finský pilot se ve Španělsku může už stát světovým šampionem. K tomu ale potřebuje v tomto předposledním dílu MS získat o šest bodů více než Loeb; stačí mu ale také dojet za francouzským jezdcem dvakrát druhý.

"Dopoledne jsem nebyl s autem až tak spokojený. Až po změně nastavení jsem mohl začít útočit. Teď už je to dobré, jsme blízko prvnímu místu," řekl Loeb, který ve Španělsku vyhrál čtyři předchozí ročníky. Hirvonen přiznal, že na citroëny nestačí. "Pořád jsem to zkoušel, ale neměl jsem šanci," řekl.

Martin Prokop v Citroënu C2 se na španělském asfaltu drží na 14. místě se ztrátou bezmála sedmi minut. Stejně jako v celkové klasifikaci, kde už nemůže být předstižen, vede ale juniorskou kategorii. V čele má náskok 12 sekund před Nizozemcem Hansem Weijsem, který řídí rovněž citroën.

Katalánská rallye, 11. podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích - po 1. etapě:
1. Sordo, Martí (Šp./Citroën C4) 1:10:45,3, 2. Loeb, Elena (Fr./Citroën C4) -1,6, 3. Hirvonen, Lehtinen (Fin./Ford Focus) -34,2, 4. P. Solberg, Mills (Nor., Brit./Citroën C4) -59,7, 5. Ogier, Ingrassia (Fr./Citroën C4) -1:22,9, 6. Latvala, Anttila (Fin./Ford Focus) -1:36,6, ...14. Prokop, Tománek (ČR/Citroën C2) -6:46,5, 34. Tomaštík, Vrečka -12:27,6, 36. Otto, Ottová (oba ČR/Subaru Impreza) -13:32,8, Semerád, Ceplecha (ČR/Mitsubishi Lancer) nedokončili.

Reklama

Související témata: