Hlavní obsah

Jediný páteční test Rallye Bohemia vyhrál Fin Hänninen

MLADÁ BOLESLAV

Fin Juho Hänninen zvládl nejlépe vstup do nepřízní počasí ovlivněné Rallye Bohemia. Člen továrního týmu Škoda Motorsport vyhrál jedinou páteční rychlostní zkoušku, městský test v ulicích Mladé Boleslavi. Na druhém místě je jeho týmový kolega Jan Kopecký, který za ním na pětikilometrovém úseku zaostal o 3,7 vteřiny.

Článek

Třetí je Roman Kresta a čtvrtý Václav Pech. Právě tato dvojice v závěrečném sedmém podniku mezinárodního mistrovství České republiky v automobilových soutěžích bojuje o zisk letošního titulu. Oba jezdce dělí jen 1,2 vteřiny. Pech přitom k celkovému prvenství musí svého soka výrazně porazit a získat o 18 bodů více.

Na start rallye, která musela být kvůli sněhové kalamitě na severu Čech, zejména na Jablonecku, výrazně zkrácena, se nakonec postavilo jen 46 posádek. Řada z nich ale skončila velmi brzy. Například Štěpán Vojtěch pouze projel startovní rampou a poté ze soutěže odstoupil.

"Pro nás by to byl zbytečný luxus za takových okolností soutěž jet a raději si start s tímhle autem schováme na později. Tak abychom si tuhle příležitost pořádně užili pokud možno v plné délce soutěže," vysvětlil Vojtěch, jenž se měl v rallye objevit po dvou letech a startovat s vozem Škoda Fabia S2000.

Po úpravách v harmonogramu totiž pořadatelé pro posádky připravili jen celkem 60 km měřených testů. Čtyři erzety absolvují startující v sobotu, kdy třikrát pojedou úsek Vinec - Skalsko a na závěr se představí na autodromu v Sosnové na Českolipsku. Vítěz 36. ročníku Bohemie i nový český mistr bude znám kolem 14. hodiny.

Rallye Bohemia Mladá Boleslav, sedmý a závěrečný podnik mezinárodního mistrovství České republiky v automobilových soutěžích - po 1. etapě:
1. Hänninen, Markkula (Fin./Škoda Fabia S2000) 3:42,8, 2. Kopecký, Starý (Škoda Fabia S2000) -3,7, 3. Kresta, Gross (Peugeot 207 S2000) -5,4, 4. Pech, Uhel (Mitsubishi Lancer EVO IX) -6,6, 5. Sýkora, Škardová (Mitsubishi Lancer EVO IX) -10,7, 6. Štajf, Dolečková (Subaru Impreza Sti) -11,1, 7. Mikkelsen, Floene (Nor./Škoda Fabia S2000) -11,2, 8. Arazim, Gál (Mitsubishi Lancer EVO IX) -14,5.

Reklama

Související témata: