Hlavní obsah

Tovární tým Škody se i v příštím roce představí v seriálu IRC

MLADÁ BOLESLAV

Tovární tým Škoda Motorsport se i v příštím roce podle očekávání soustředí na šampionát Intercontinental rallye challenge, v kterém startoval letos. Dvojice pilotů Jan Kopecký a Juho Hänninen by však měla představit ve větším počtu soutěží než v předešlé sezóně.

Článek

"Stejně jako letos se i v příštím roce budeme účastnit vybraných soutěží, rádi bychom však počet našich startů navýšili," uvedl šéf týmu Michal Hrabánek v tiskové zprávě. Jisté je, že se Škoda představí na lednové Rallye Monte Carlo, na které letos vozy Škoda Fabia S2000 úspěšně debutovaly.

V roce 2009 Kopecký s Hänninenem vybojovali pro mladoboleslavskou automobilku tři vítězství. Český pilot uspěl ve Zlíně a ve Španělsku, jeho finský kolega v Rusku. Celkem se postavili na start sedmi rallye jedenáctidílného šampionátu, který bude zakončen za tři týdny ve Velké Británii. Tam však budou Kopecký, který už jistě obsadí konečné druhé místo v IRC, i Hänninen chybět.

Škoda zároveň potvrdila, že je maximálně spokojena s premiérovou sezonou Fabie S2000. "Soukromým subjektům jsme do této chvíle prodali třináct vozů a do konce roku bychom chtěli uskutečnit ještě prodej minimálně tří dalších speciálů. Zájem po celý rok převyšoval naše výrobní možnosti, což je určitě výraz uznání kvalit vozu," podotkl Hrabánek. Na začátku roku přitom tým oznámil, že by chtěl letos prodat deset až 15 vozů.

Reklama

Související témata: