Hlavní obsah

Kubica se chystá na Rallye du Var, Loeb tam sveze manželku

Letošní seriál mistrovství světa formule 1 v neděli skončil a na jezdce čeká dlouhá zimní pauza. To se však nelíbí Robertu Kubicovi, a tak si hledá „zábavu“ jinde. Na konci listopadu by se polský pilot formule 1 měl s největší pravděpodobností představit na rally francouzského asfaltového šampionátu Rallye du Var.

Foto: Mark Baker, ČTK/AP

Polský jezdec Robert Kubica

Článek

„Ještě to sice není stoprocentně jisté, ale vyhlídky jsou velmi dobré,“ uvedl rodák z Krakova na webových stránkách Autosportu. „Chtěl bych si tuto rallye zajet čistě pro radost, aniž bych musel věnovat pozornost časům. Poprosil jsem organizátory o videa z rychlostních zkoušek, abych měl lepší představu o charakteru tratě, navíc jsem něco shlédnul už na internetu. Znám několik silnic v tomto regionu a docela se tam orientuji. Bude to krásná, ale velice těžká soutěž,“ dodal Kubica.

Rallye du Var se uskuteční od 26. do 29. listopadu. Pokud se Polákovy představy naplní, usedne Kubica do vozu Renault Clio R3. Soutěže by se měl zúčastnit i šestinásobný mistr světa v rallye Sebastian Loeb, který by měl v Citroenu C4 WRC jet se svou manželkou.

Rallye si letos zkusil i další jezdec formule 1 Kimi Räikkönen. Třicetiletý Fin se představil na domácí trati ve Finsku s vozem Fiat Grande Punto S2000. Do cíle se ale Räikkönen nepodíval, neboť po nehodě musel ze soutěže odstoupit.

Reklama

Související témata: