Hlavní obsah

Kopecký: Na asfaltu by mě Kubica prohnal

S letošní sezónou je automobilový jezdec Jan Kopecký maximálně spokojený. V šampionátu IRC skončil s Fabií S2000 druhý. Plán na příští rok však zatím nemá. A tak na dálku radí svému kamarádovi Robertu Kubicovi, který se chystá na Rallye du Var. „Pokud Robert pojede, bude podle mě hodně rychlý,“ řekl v telefonickém rozhovoru Sport.cz a Právu Kopecký.

Foto: Archiv Jana Kopeckého

Jan Kopecký (vpravo) s Robertem Kubicou

Článek

Jak jste spokojený s letošní sezónou?

Maximálně, protože s novou Fabií S2000 jsme skončili druzí v šampionátu IRC (Intercontinental rallye Challenge).

Zúčastníte se v prosinci tradičního Pražského rallysprintu?

Podle mých informací to tovární tým Škoda nemá v plánu. Pokud by se ale rozhodlo vedení jinak a chtělo by se doma ukázat, jel bych tady moc rád.

A jasno o příští sezóně už máte?

Zatím ne. Vše záleží na vedené mladoboleslavského týmu. Já bych ale určitě rád pokračoval a odjel toho co nejvíce.

Vašim kamarádem je pilot formule 1 Robert Kubica, co říkáte tomu, že chce na konci listopadu jet ve Francii Rallye du Var?

Vím, že Robert má rallye velmi rád, a že ji hodně sleduje. Takže mi jeho nápad zkusit si ji, připadá přirozený.

Budete mu radit?

Sem tam se mě na něco zeptal, ale spíš to bylo ze zvědavosti. Robert toho ví hodně, navíc Rallye du Var se jede na asfaltu, takže si myslím, že o povrchu by mi toho řekl víc on. Pokud pojede, tak podle mě bude Robert na asfaltu hodně rychlý. Určitě by mě prohnal.

Jak jste se s Kubicou seznámil?

Bylo to v roce 2006. Tehdy mi dělal manažera Pavel Turek, který úzce spolupracoval také s Robertem. Jednou mě vzal Pavel na závody formule 1, měl jsem možnost si tam všechno prohlédnout. V jednu chvíli šel Robert proti nám, zastavili jsme se a začali si povídat. A tak vzniklo naše přátelství.

Vídáte se často?

Není to nijak pravidelně, záleží hlavně na Robertovi, kolik má času. Když mu to vyjde, staví se u mne v Ústí nad Orlicí. Častěji si telefonujeme.

A co vy, nezkusíte si formuli 1?

Tak to by bylo něco! Ale při mé výšce 190 centimetrůbych se asi do formule 1 nevešel (smích).

Reklama

Související témata: