Hlavní obsah

Příbramská rallye přinese boj o druhé místo v MČR

Jubilejní 25. ročník rallye Příbram čeká o nadcházejícím víkendu téměř stovku posádek. Předposlední podnik domácího šampionátu sice neabsolvují Václav Pech ani Roman Kresta, organizátoři přesto věří, že na kvalitě soutěže se neúčast předních jezdců neprojeví.

Foto: Zdeněk Sluka pro PRÁVO

Ford Focus WRC Václava Pecha

Článek

Boj o letošní domácí titul je již rozhodnutý a s předstihem korunovaný Pech i momentálně druhý Kresta se poohlížejí po soutěžích mistrovství světa. "Věříme, že i přes neúčast Pecha a Kresty bude soutěž dramatická. Ve hře je totiž druhé místo v průběžném pořadí, o které usiluje řada jezdců," prohlásil tiskový mluvčí rallye Vratislav Měchura.

Kresta se rozhodl konec šampionátu vypustit a o svou pozici zřejmě přijde. O dva body za ním je totiž Karel Trněný, dále následují Pavel Valoušek, Jozef Béréš a Karel Trojan. Ten na šestém místě ztrácí na Krestu čtrnáct bodů.

Pořadatelé vyšli vstříc "nočním ptákům"

Pořadatelům se přihlásilo celkem 95 posádek, ze kterých deset disponuje vozy specifikace WRC. Připraveno je celkem čtrnáct rychlostních zkoušek ve dvou etapách. Sobotní končí až ve 23:25, takže jezdce čeká několik nočních erzet.

"Některé posádky si stěžovaly, že se u nás už nejezdí v noci, tak jsme se jim snažili vyjít vstříc," usmíval se Měchura. Vítěz příbramské rallye bude znám v neděli kolem poledne.

Reklama

Související témata: