Hlavní obsah

Räikkönena dělí od podpisu smlouvy s Citroënem již jen malé detaily

PRAHA

Již jen drobnosti prý zbývá doladit v připravovaném kontraktu mezi Kimim Räikkönenem a továrním týmem Citroën, v jehož barvách by měl mistr světa formule 1 z roku 2007 absolvovat v příští sezóně kompletní světový šampionát v rallye. Účast slavného Fina v šampionátu je zásluhou jednoho z jeho osobních sponzorů Red Bullu, jenž je zároveň hlavním partnerem stáje Citroën.

Foto: Toru Hanai, Reuters

Finský pilot Kimi Räikkönen

Článek

Třicetiletý Räikkönen byl měl ve voze Citroën C4 absolvovat všech třináct dílů mistrovství světa v rallye.

Velký fanoušek rallye Räikkönen mění sportovní disciplínu kvůli tomu, že se mu nepodařilo najít odpovídající angažmá poté, co skončil ve Ferrari. Letos se už v MS v rallye představil doma ve Finsku, kde zajížděl navzdory problémům s motorem svého Fiatu Punto slušné časy, a než musel odstoupit kvůli nehodě, patřilo mu 15. místo v absolutním pořadí.

Svůj plánovaný "přestup" k rallye Räikkönen podmiňoval konkurenceschopným vozem, což by se mu v případě citroënu bohatě splnilo. Šestinásobný mistr světa Sébastien Loeb s typem C4 vyhrál 26 rallye a označil ho za své nejoblíbenější auto.

Rodák z Espoo má za sebou devět let ve formuli jedna v týmech Sauber, McLaren a Ferrari. Na kontě má 18 vítězných Velkých cen a 62 umístění na stupních vítězů.

Reklama

Související témata: