Hlavní obsah

Na Pražský rallysprint láká osm speciálů WRC

PRAHA

Tradiční tečku za letošní motoristickou sezónou udělá 15. ročník Pražského rallysprintu. Exhibiční závod odstartuje již v pátek superspeciálkou na strahovském stadiónu Evžena Rošického a na stejném místě vyvrcholí v sobotu odpoledne. Novinkou letošního ročníku je šotolinová vložka na dostihovém závodišti ve Velké Chuchli.

Foto: Petr Eliáš

Jedna z rychlostních zkoušek 15. ročníku Pražského rallysprintu povede nově na nezpevněném povrchu dostihového závodiště ve Velké Chuchli.

Článek

Tradičním kořením každé rallye jsou vozy specifikace WRC a v Praze se v závěru týdne představí hned osm strojů nejvyšší kategorie. Za volantem Škody Fabie WRC, s níž při nedávném Setkání mistrů v Sosnové ukořistil skalp šestinásobného světového šampióna Sébastiena Loeba, nebude chybět Václav Pech jun. „Uděláme všechno proto, abychom i letos stáli co možná nejvýše. V Praze se totiž vyhrávají moc pěkné a velké poháry,“ těší se na pražské setkání letošní vicemistr republiky.

S další Fabií nejvyšší třídy do Prahy přijede Slovák Igor Drotár a na startu bude také šest Octavií WRC, za jejichž volant usedne například Pavel Valoušek či Karel Trojan. „Start v Praze za volantem Octavie WRC je takový malý, či spíše velký dárek k Vánocům. Po delším čase se zase naskytla taková příležitost a my si to na tratích okolo Strahova a Chuchle hodláme opravdu užít,“ neskrývá nadšení Trojan. Nebudou chybět ani vozy specifikace S2000, se svým peugeotem se představí i staronový český mistr Roman Kresta.

Na start se postaví celkem šedesát vozů a stejně jako v předešlých letech si Pražský rallysprint nenechá ujít řada známých osobností, které usednou do navigátorských sedaček. S Pechem se opět sveze bývalý premiér Mirek Topolánek, vedle Tomáše Engeho by měl usednout pražský zastupitel Petr Hulinský, s Vojtěchem Štajfem pojede herec Petr Čtvrtníček a po boku Tomáše Bělehradského se v kategorii historiků představí frontman skupiny Chinaski Michal Malátný.

Účastníci závodu absolvují během dvoudenního klání celkem pět erzet. Soutěž odstartuje v pátek vpodvečer supererzeta na Rošického stadiónu, v sobotu ráno se jezdci premiérově představí na šotolině klusáckého okruhu ve Velké Chuchli a poté se vrátí na Strahov. Po dvou vložkách v okolí strahovského stadiónu soutěž vyvrcholí druhou supererzetou na stadiónu E. Rošického.

Program 15. ročníku Pražského rallyesprintu
Pátek 4.12.
18:00 RZ1 - stadión E. Rošického (1,60 km)
Sobota 5.12.
8:30 RZ2 - okruh Velká Chuchle (13,97 km)
10:00 RZ3 - okruh Strahov (13,07 km)
11:36 RZ4 - okruh Strahov (13,07 km)
13:08 RZ5 - stadión E. Rošického (1,60 km)
15:21 cíl rally - stadión E. Rošického

Reklama

Související témata: