Hlavní obsah

Hirvonen pojede Rallye Monte Carlo s novou Fiestou S2000

Vicemistr světa v rallye Mikko Hirvonen nebude chybět na startu lednové Rallye Monte Carlo, která otevře nový ročník seriálu Intercontinental Rallye Challenge (IRC). Finský pilot si nenechá ujít příležitost být u prvního ostrého startu vozu Ford Fiesta S2000, který je po dlouhých měsících práce připraven změřit síly s konkurencí.

Foto: Sport.cz

Ford Fiesta S2000

Článek

Nová Fiesta se představila veřejnosti minulý měsíc při závěrečném podniku IRC ve Skotsku, kde s ní plnil roli předjezdce Matthew Wilson. Hirvonen se poprvé do nového vozu posadil minulý týden při testu v jižní Francii.

„Vypadá a zní fantasticky. Byl jsem překvapený, jak rychle jsem si na auto zvykl. Ohromilo mě dobré nastavení a skvělý podvozek, takže jsme mohl okamžitě jet naplno,“ pochvaloval si jezdec továrního týmu Ford, jenž letos až do poslední chvíle bojoval o titul se Sébastienem Loebem a nakonec prohrál o pouhý bod.

Příští ročník mistrovství světa v automobilových soutěžích odstartuje 12. února Švédská rallye a Hirvonen proto bere účast na lednové Rallye Monte Carlo jako vítaný trénink. „V Monaku jsem jel již pětkrát a tratě důvěrně znám. V mistrovství světa je teď téměř čtyřměsíční pauza a v Monte Carlu se proto ideálně přepnu do soutěžního módu,“ doplnil devětadvacetiletý jezdec.

Reklama

Související témata: