Hlavní obsah

Pech dává před světovými rallye přednost ME ve Francii

PRAHA

Václav Pech si bude muset na svou premiéru v klání MS v automobilových soutěžích ještě počkat. Dvojnásobný český šampion totiž nepojede Katalánskou ani Britskou rallye, o nichž uvažoval. Místo toho se představí ve Francii na říjnové Rallye d'Antibes, která je součástí evropského mistrovství s nejvyšším koeficientem 20.

Foto: Zdeněk Sluka pro PRÁVO

Václav Pech ve voze Ford Focus

Článek

"Rozhodli jsme se, že bude lepší, když se pokusíme udržet třetí místo v Evropě, než ojediněle startovat na světě," vysvětlil Pech v rozhovoru pro ČTK. Finanční otázka prý nerozhodovala, neboť ze zrušených startů v Příbrami a Třebíči by se MS zaplatilo. "Přál si to náš velký sponzor," přiznal pilot Euro Oil týmu.

V hodnocení ME zatím třetí

Pech se po vítězství na zlínské Barum rallye a prvním místu v Chorvatsku drží v průběžném pořadí kontinentálního šampionátu s 300 body na třetím místě. Vedoucí duo Miguel Campos, Bruno Thiry však již ohrozit nemůže. "Třetí místo bychom ale nechtěli pustit," řekl Pech.

Na soutěži po francouzských asfaltových silnicích jej navíc čeká několik rychlostních zkoušek, které jsou i součástí Rallye Monte Carlo. "Bude to dobrá zkušenost. Pro příští sezonu si ale chceme udělat takový plán, abychom se v mistrovství světa představili," dodal Pech, který soutěží s letošní specifikací vozu Ford Focus WRC.

Reklama

Související témata: