Hlavní obsah

Tomečkův tým si čekání na start Dakaru krátil prohlídkou Buenos Aires

BUENOS AIRES

Tomáš Tomeček a jeho tým už se nemohli dočkat startu dalšího ročníku Rallye Dakar na jihoamerickém kontinentu a čekání si v poslední dny roku 2009 zkrátili prohlídkou argentinského Buenos Aires, kde slavná rallye začne. "Celé město má 16 miliónů obyvatel, s Tomem jsme se jednoznačně shodli, že bychom tu žít nemohli," napsal na stránkách týmu mechanik Jaromír Martinec.

Foto: www.tomastomecek.cz

Pohled na argentinské město Buenos Aires

Článek

Celý tým využil pohostinnosti českého velvyslanectví v Buenos Aires a toho, že je syn paní hospodářky vzal na prohlídku města. "Na programu jsme měli městečko Boca, kam jsme se dostali místní dopravou. Alespoň jsme měli možnost vidět Buenos Aires v poklidu běžného života," nastínil začátek cesty další z mechaniků týmu Petr Vojkovský.

"Boca je nejstarší a nejbarevnější předměstí Buenos Aires. Domečky jsou postaveny ze dřeva a některé jsou obité vlnitým plechem a vše je natřeno jasnými pastelovými barvami. Čtvrť je vlastně jedna ulice rozdělena do pěti bloků. Uličky jsou plné obchůdku ze suvenýry, galériiemi, restauracemi a sem tam můžete vidět živou ukázku tanga," pokračoval v popisu cesty.

Lidnaté Buenos Aires pak měli čeští závodníci možnost spatřit i ze střechy třicetipatrového resortu. "Je to úchvatná podívaná a ani z třicátého patra jsme nedohlédli na konec města," vykládal Martinec.

"Přímo pod námi jsme viděli i Rural, kde pomalu končily přejímky a všichni se připravovali na oslavy příchodu nového roku. Za celý tým Vám chci popřát všechno nejlepší a hodně úspěchů v novém roce. Děkujeme moc za podporu, velmi si jí vážíme a je pro nás důležitá," uzavřel Martinec.

Reklama

Související témata: