Hlavní obsah

Škoda nasadí fabii s Valouškem do českého šampionátu

Automobilka Škoda bude po letech bojovat se svým týmem v českém šampionátu v rallye. S vozem Fabia Super 2000 budou jeho barvy hájit Pavel Valoušek s navigátorem Zdeňkem Hrůzou. Partnerem nového týmu bude potravinářská společnost Delimax.

Foto: Robert Pratta, Reuters

Vůz Škoda Fabia S2000 na trati Rallye Monte Carlo.

Článek

S fabií se Valoušek a Hrůza představili už loni na zlínské Barum rallye, kde obsadili šesté místo. Valoušek většinou startoval s mitsubishi a v mistrovství republiky skončil čtvrtý.

"Projekt Fabia Super 2000 je od počátku zaměřen na dvě stěžejní linie - sportovní a zákaznickou, s cílem nasazovat vůz jak na mezinárodní, tak národní úrovni v jednotlivých zemích," uvedl v tiskové zprávě šéf týmu Škoda Motorsport Michal Hrabánek.

"Po úspěšném roce 2009 a nastartování podpory a zapojení importérů vozů Škoda do projektu v zemích, jako je Velká Británie, Itálie, Francie či Švédsko, jde o další logický krok v naší strategii - posunout projekt Fabia Super 2000 na domácí trh," dodal Hrabánek.

Tovární tým Škoda Motorsport poprvé nasadil Fabii Super 2000 v loňské Rallye Monte Carlo, kde za něj letos startovala trojice Juho Hänninen, Nicolas Vouilloz a Jan Kopecký. Finský a český jezdec by měli absolvovat i další soutěže šampionátu Intercontinental rallye challenge.

Reklama

Související témata: