Hlavní obsah

Mexickou rallye rozjel nejlépe Petter Solberg, Prokop 12.

LEÓN

Nor Petter Solberg s vozem Citroën C4 se ujal vedení v Mexické rallye. Po první etapě vede s náskokem 15 sekund před Sébastienem Ogierem, úřadující mistr světa a vítěz tří předchozích ročníků Sébastien Loeb ztrácí na třetím místě už téměř půlminutu. Oba Francouzi i čtvrtý Dani Sordo ze Španělska jedou rovněž v citroënech.

Foto: SWRT

Petter Solberg

Článek

Až na dalších místech jsou fordy Jariho-Mattiho Latvaly a vítěze zahajovací Švédské rallye Mikka Hirvonena, který už nabral půldruhaminutové manko. Solberg vyhrál pět testů, ve zbylých čtyřech včetně dvou závěrečných superspeciálek byl nejrychlejší Ogier.

Český jezdec Martin Prokop s Fordem Fiesta se drží na dvanáctém místě a v kategorii S-WRC je druhý s osmisekundovou ztrátou za Španělem Xavierem Ponsem ve voze stejné značky. Do šestého testu vedl Polák Kosciuszko, ale pak kvůli prasklému řemenu alternátoru odstoupil.

V sobotu mají posádky před sebou rovněž devět zkoušek, celkem jich v Mexiku absolvují 21, protože jednu erzetu ze závěrečného dne pořadatelé z bezpečnostních důvodů zrušili. Už v sobotu skončily šance na úspěch pro exmistra světa formule 1 Kimiho Räikönena, který měl nejprve technické problémy a při návratu do soutěže v sedmém testu havaroval.

Mexická rallye, druhý díl mistrovství světa v automobilových soutěžích:
Po 1. etapě:
1. P. Solberg, Mills (Nor., Brit./Citroën C4) 1:23:39,9 min., 2. Ogier, Ingrassia (Fr./Citroën C4) -15,0, 3. Loeb, Elena (Fr., Mon./Citroën C4) -27,5, 4. Sordo, Martí (Šp./Citroën C4) -40,8, 5. Latvala, Anttila (Fin./Ford Focus) -1:01,2, 6. Hirvonen, Lehtinen (Fin./Ford Focus) -1:31,5, ...12. Prokop, Tománek (ČR/Ford Fiesta S2000) -7:51,7.

Reklama

Související témata: