Hlavní obsah

Loeb s velkým náskokem vede Mexickou rallye, Ford zaostává

LEÓN

Pouhé dvě rychlostní zkoušky druhé etapy stačily francouzskému pilotovi Sébastienu Loebovi v citroënu k tomu, aby se dostal do čela Mexické rallye. Šestinásobný mistr světa zlikvidoval půlminutovou ztrátu, kterou měl po pátku na lídra Pettera Solberga, a po sobotních sedmi testech vede před Norem na voze stejné značky o 53,1 sekundy.

Foto: Henry Romero , Reuters

Sebastian Loeb

Článek

Šestatřicetiletý Loeb útočí v Mexiku na čtvrté vítězství za sebou. Na těchto šotolinových tratích už vyhrál v letech 2006-2008 předchozí tři ročníky.

Dominanci vozů Citroën C4 potvrzuje třetí Francouz Sébastien Ogier, jenž je v těsném a taktickém souboji pět sekund za Solbergem. O šanci na slušné umístění ovšem přišel Loebův španělský týmový kolega Daniel Sordo, který hned na první dnešní erzetě zlomil nápravu.

Už s velkým odstupem více než minuty a půl jsou na dalších místech za Ogierem tovární fordy Finů Jariho-Mattiho Latvaly a Mikka Hirvonena, kteří od začátku soutěže zaostávají.

Na osmou pozici se propracoval český jezdec Martin Prokop s Fordem Fiesta, jenž s náskokem 4,5 sekundy vede hodnocení kategorie S-WRC před Španělem Xavierem Ponsem.

Na účastníky letošní druhé světové rallye v sobotu ještě čekají dvě divácké supererzety.

Mexická rallye, druhý díl MS v automobilových soutěžích - po 16. rychlostní zkoušce:
1. Loeb, Elena (Fr., Mon./Citroën C4) 03:05:31,7, 2. P. Solberg, Mills (Nor., Brit./Citroën C4) -53,1, 3. Ogier, Ingrassia (Fr./Citroën C4) -58,6, 4. Latvala, Anttila -1:41,0, 5. Hirvonen, Lehtinen (všichni Fin./Ford Focus) -01:59,3, 6. H. Solberg, Minorová (Nor., Rak./Ford Focus) -2:24,7, 7. Villagra, Perez-Companc (Arg./Ford Focus) -9:09,8, 8. Prokop, Tománek (ČR/Ford Focus) -16:13,2.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články