Hlavní obsah

Hänninen byl třetí na Rallye de Curitiba a dostal se do čela IRC

CURITIBA

Finský jezdec ve službách továrního týmu Škoda Motorsport Juho Hänninen obsadil třetí místo v brazilské Rallye Internacional de Curitiba a po druhém dílu seriálu Intercontinental rallye challenge se dostal do čela průběžného pořadí. Druhý pilot mladoboleslavské automobilky Jan Kopecký byl čtvrtý. Zvítězil stejně jako před rokem Brit Kris Meeke s peugeotem.

Foto: Břetislav Fiala, ČTK

Jezdec Škoda Motosport Juho Hänninen na archivním snímku.

Článek

Za Meekem, úřadujícím šampionem IRC, obsadil druhé místo jeho krajan Guy Wilks startující s fabií. Výsledky jsou zatím neoficiální a nekompletní. Jisté je, že byla kvůli silnému dešti zrušena poslední rychlostní zkouška dnešní druhé etapy. Podobný osud potkal i další dva dnešní měřené úseky.

V odjetých erzetách si nejlépe vedl Hänninen, jenž vyhrál všech šest měřených testů. O šanci na lepší výsledek finský pilot přišel již v první páteční rychlostní zkoušce, ve které měl defekt a ztratil 82 vteřin. Poté musel jet opatrněji, neboť neměl další rezervu.

"Tlačili jsme, ale lepší umístění z toho nebylo. Věřím, že v Argentině to bude lepší," uvedl Hänninen, jenž nebude stejně jako Kopecký chybět za dva týdny na startu třetího dílu IRC.

Reklama