Hlavní obsah

Kresta bude obhajovat vítězství ve Valašské rallye

ZLÍN

Kvarteto favoritů bude mít Valašská rallye, která v pátek 26. března otevře letošní sedmidílný seriál mistrovství republiky. Se startovním číslem jedna se představí úřadující mistr Evropy Polák Michal Solowow, dalšími třemi uchazeči o prvenství jsou čeští jezdci: čtyřnásobný vítěz této soutěže Roman Kresta, Václav Pech a domácí Pavel Valoušek. Zatím se pořadatelům přihlásilo 70 posádek, z toho osm zahraničních.

Foto: Sport.cz

Roman Kresta při Valašské rallye.

Článek

"Stále si pamatuji na své první vítězství před devíti lety, které jsme dosáhli po stíhací jízdě. Tehdy jsme doháněli ztrátu po defektu a měli technické problémy," uvedl na dnešní tiskové konferenci ve Zlíně Kresta. Po svém prvním vítězství v roce 2001 vyhrál Valašskou rallye ještě v letech 2004, 2008 a 2009.

V letošní sezoně dává Kresta přednost domácímu mistrovství, v němž obhajuje poslední dva tituly. Pojede s vozem Peugeot 207 S2000. "Letos bude šampionát mnohem náročnější a zajímavější pro diváky. Doufám, že se už po předcházejících rozmarech počasí konečně umoudřilo," dodal Kresta.

Posteskl si, že v minulých dnech kvůli špatnému počasí moc netestoval a jezdil více s traktorem než s peugeotem. "Testování jsme přesunuli na příští týden. Máme od posledního šroubku znovu postavený vůz," řekl Kresta.

Další z favoritů Valoušek přesedlal z mitsubishi na fabií S2000 s továrním zázemím. "Zajímavý bude zejména druhý den Valašské rallye, kdy jsou na programu dvakrát po sobě náročné rychlostní zkoušky v délce 26 kilometrů. Soutěž bude hodně o počasí. Doufáme, že bude pěkně, ale jsme připraveni na všechny varianty," řekl Valoušek.

Valašská rallye bude rozdělena do dvou etap. První odstartuje v pátek 26. března z náměstí ve Valašském Meziříčí. Sobotní program začne v 9:00 a posádky čeká mnohem náročnějších a delších šest rychlostních zkoušek. Celkem bude mít Valašská rallye dvanáct rychlostních zkoušek o celkové délce 173 kilometrů.

Reklama

Související témata: