Hlavní obsah

Fin Hirvonen vyletěl z trati a triumf v Jordánské rallye nezopakuje

Finský jezdec Mikko Hirvonen s fordem havaroval v úvodu druhé etapy Jordánské rallye a ztratil šanci na zopakování triumfu z roku 2008.

Článek

V úvodní páteční rychlostní zkoušce vyletěl vicemistr světa z trati a urazil přední kolo. V té době byl na průběžném pátém místě. Do třetí soutěže mistrovství světa by se rád v sobotu vrátil, podle pravidel superrallye ale dostane velkou časovou penalizaci.

Do čela se dostal šestinásobný mistr světa Francouz Sébastien Loeb s citroënem, jenž zlikvidoval půlminutové manko na dosud vedoucího Fina Jariho-Mattiho Latvalu. Před sobotním závěrem má náskok 24 sekund na průběžně druhého krajana Sébastiena Ogiera.

"Nevím, jestli za sebou dokážu Latvalu udržet, ale chtěl jsem jet co nejrychleji," obává se Loeb nevýhodné pozice "čističe trati", kterou dnes musel vykonávat jeho finský soupeř a ztratil během šesti erzet minutu.

Pokud Ogier uhájí druhou příčku, vyrovná své maximum z loňské Rallye Akropolis.

V kategorii produkčních vozů se neudržel na medailových pozicích jediný český zástupce Martin Semerád s mitsubishi. Ve druhé páteční rychlostní zkoušce měl problémy s diferenciálem a v dalším testu musel odstoupit. Podle pravidel superrallye může nastoupit do sobotní etapy, stejně jako Hirvonen by ale jel se značnou časovou ztrátou.

Jordánská rallye, třetí díl MS v automobilových soutěžích - po 2. etapě:
1. Loeb, Elena (Fr., Mon./Citroën C4) 2:41:06,7, 2. Ogier, Ingrassia (Fr./Citroën C4) -24,6, 3. Latvala, Anttila (Fin./Ford Focus) -27,7, 4. P. Solberg, Mills (Nor., Brit./Citroën C4) -43,2, 5. Sordo, Martí (Šp./Citroën C4) -48,8, 6. Wilson, Martin (Brit./Ford Focus) -5:05,7, ...20. Semerád, Ceplecha (ČR/Mitsubishi Lancer) -30:10,6.

Reklama

Související témata: