Hlavní obsah

Tureckou rallye zahájily nejlépe citroëny, vede Ogier

ISTANBUL

Úvod Turecké rallye, čtvrtého dílu mistrovství světa v automobilových soutěží, ovládly vozy značky Citroën. V nejlepší pětici po první etapě jsou čtyři jezdci v těchto francouzských autech, vede Sébastien Ogier.

Foto: ČTK/AP

Sébastien Ogier s navigátorem Ingrassiou ve voze Citroen C4 WRC během Turecké rallye

Článek

Šestadvacetiletý Francouz Ogier, jenž jezdí za juniorský tým Citroënu, vede po devíti rychlostních zkouškách o 5,5 sekundy před dvojkou hlavního týmu Citroën Danim Sordem ze Španělska. V zatím těsném souboji se nejlepších šest pilotů srovnalo do necelé půlminuty.

Třetí místo patří jedničce Fordu Mikkovi Hirvonenovi z Finska, čtvrtý je další severský jezdec, Nor Petter Solberg s citroënem. Až na páté pozici figuruje světový šampion Sébastien Loeb, jenž se přetahoval s druhým jezdcem Fordu Jarim-Mattim Latvalou.

"Nevím proč, ale v některých erzetách mi auto moc nedrželo. Ale neztratili jsme příliš času, takže je to OK. Dělali jsme dnes, co jsme mohli," uvedl lídr šampionátu Loeb, jenž na šotolinových tratích "čistil" vozovku soupeřům. Na Ogiera ztrácí 24,9 sekundy.

Turecká rallye - po 1. etapě:
1. Ogier, Ingrassia (Fr./Citroën C4) 55:32,7, 2. Sordo, Martí (Šp./Citroën C4) -5,5, 3. Hirvonen, Lehtinen (Fin./Ford Focus) -12,2, 4. P. Solberg, Mills (Nor., Brit./Citroën C4) -18,5, 5. Loeb, Elena (Fr., Mon./Citroën C4) -24,9, 6. Latvala, Anttila (Fin./Ford Focus) -27,5.

Reklama

Související témata: