Hlavní obsah

Räikkönen se konečně dočkal solidního výsledku. Jdeme správným směrem, věří

PRAHA

Žádný učený z nebe nespadl. Platnost starého rčení potvrdil minulý týden bývalý pilot formule 1 Kimi Räikkönen při Turecké rallye, kde pátým místem dosáhl nejlepšího výsledku od svého přestupu do WRC. A třicetiletý závodník po sérii zklamání a neúspěchů věří, že konečně vykročil správným směrem.

Foto: Reuters

Kimi Räikkönen

Článek

Räikkönen se jako jeden z mála jezdců dokázal na kamenitých cestách v Turecku vyhnout defektům a kolizím a na cílové rampě mohl bujaře slavit své maximum ve světové  rallye. „Je to známka toho, že jdeme správným směrem. V Jordánsku se nám podařilo dokončit soutěž, ale rychlost nebyla bůhvíjaká. V Turecku už to bylo o mnoho lepší a bylo z toho páté místo,“ pochvaloval si formulový mistr světa z roku 2007 v rozhovoru pro britský Autosport.

Räikkönen jel v Turecku teprve třetí šotolinovou soutěž za volantem Citroënu C4 WRC a podruhé na nezpevněném povrchu dojel do cíle. Přitom si ale není jistý, zda začal dělat něco jinak. „Vlastně jsme nedělali nic extra odlišného. Byla to jen otázka času za volantem a práce s rozpisem. V některých pasážích jsem se už cítil zcela jistý, v některých méně. Takový výsledek ale každopádně pomůže,“ těší Räikkönena, jenž odešel z formule 1 v minulém roce poté, co musel přepustit své místo ve stáji Ferrari Fernandu Alonsovi.

Aktuálně desátý muž pořadí mistrovství světa vynechá příští víkend soutěž na Novém Zélandu, přestože jeho týmový kolega z juniorského týmu Citroënu Sébastien Ogier na jižní polokouli bude startovat. Räikkönen by měl místo toho absolvovat test a na start se postaví na konci května v Portugalsku.

Reklama

Související témata: