Hlavní obsah

V kalendáři MS v rallye už potřetí chybí Monte Carlo

PRAHA/PAŘÍŽ

Mezinárodní automobilová federace FIA v úterý potvrdila harmonogram třináctidílného seriálu mistrovství světa v rallye pro rok 2011. Šampionát bude mít stejně jako letos začátek ve Švédsku a konec ve Velké Británii, v rámci rotace organizátorů jsou v kalendáři čtyři nové destinace.

Foto: Zdeněk Sluka

I příští ročník MS v automobilových soutěžích by měla otevřít Švédská rallye.

Článek

Z kalendáře tak po letošní sezóně vypadnou soutěže v Turecku, Bulharsku, Japonsku a na Novém Zélandu, světová rallye se naopak vrátí na italskou Sardinii, pod řeckou Akropoli, do argentinských pamp a do vyprahlé Austrálie. Potřetí za sebou chybí v elitním seriálu nejslavnější světová soutěž v Monte Carlu, která v uplynulých letech propůjčila svůj věhlas konkurenční IRC.

FIA však bude ještě 23. června rozhodovat, zda nezařadí do seriálu i čtrnáctý podnik. Podle britského Autosportu tak vznikne prostor pro jednání s organizátory z Monaka, o jejichž návrat do šampionátu je enormní zájem. A pokud Monte Carlo zůstane i pro příští rok jako soutěž IRC, mohla by se elita sejít v lednovém termínu v Polsku. „Polská rallye je pro rok 2011 první pod čarou. Uvidíme, co přinese červnové jednání, ale je možné, že sezóna odstartuje právě tam,“ uvedl nejmenovaný zdroj Autosportu blízký FIA.

Podle očekávání zůstala v kalendáři Jordánská rallye, kterou měla dle původních plánů vystřídat soutěž v Abú Dhabi. Ta však nakonec zůstane jen kandidátskou soutěží a do světového kalendáře by mohla nakouknout v roce 2012.

Kalendář MS v rallye 2011
10.-13. únoraŠvédská rallye
3.-6. březnaMexická rallye
24.-27. březnaPortugalská rallye
14.-17. dubnaJordánská rallye
5.-8. květnaItalská rallye
26.-29. květnaArgentinská rallye
16.-19. červnaAkropolis rallye
28.-31. červenceFinská rallye
18.-21. srpnaNěmecká rallye
8.-11. záříAustralská rallye
29. září - 2. říjnaFrancouzská rallye
20.-23. říjnaKatalánská rallye
10.-13. listopaduBritská rallye
Pozn. FIA bude 23. června jednat o definitivní podobě kalendáře, který nakonec může mít 14 podniků.

Reklama

Související témata: