Hlavní obsah

Po první etapě novozélandské rallye patří Prokopovi 13. místo

HAMILTON

Po úvodní etapě novozélandské rallye je v čele Nor Petter Solberg na citroënu. Český pilot Martin Prokop s vozem Ford Fiesta S2000 je s více než pětiminutovou ztrátou třináctý.

Foto: Sport.cz

Martin Prokop (ve výřezu) jede se speciálem Ford Fiesta S2000.

Článek

Úvod pátého dílu mistrovství světa vůbec nevyšel úřadujícímu šampionovi Sébastienu Loebovi, který je ve čtvrté rychlostní zkoušce havaroval a na sedmé příčce za Solbergem zaostává o minutu a 19 sekund.

"Ztratil jsem asi minutu, když jsem se snažil opravit rozbité dveře," citovala Loeba agentura Reuters. "Ale nešlo to, takže jsem musel za jízdy dveře držet, aby se neotvíraly. V autě bylo kvůli tomu hrozně prachu, bylo to hrozné," dodal pilot, který navzdory potížím zajel v sedmé erzetě nejrychlejší čas.

Loeb tak zřejmě přišel o šanci vyhrát čtvrtou rallye letošního šampionátu po sobě. V sezoně zvítězil v Mexiku, Jordánsku a Turecku, pouze v úvodní soutěži ve Švédsku dojel druhý. "Možná se ještě můžu dostat na stupně vítězů, protože nás čeká dlouhý závod. Vůbec ale nevím, co bychom teď měli dělat. Bude to těžké," uvedl.

Na druhém místě je po první etapě Jari-Matti Latvala z Finska se ztrátou 1,4 vteřiny za vedoucím Solbergem. Třetí pozici drží Francouz Sébastien Ogier.

Rallye Nový Zéland, pátý díl MS v automobilových soutěžích - po 1. etapě:
1. P. Solberg, Mills (Nor., Brit/Citroën C4) 1:35:51,3, 2. Latvala, Anttila (Fin./Ford Focus) -1,4, 3. Ogier, Ingrassia (Fr./Citroën C4) -3,9, 4. Sordo, Martí (Šp./Citroën C4) -8,7, 5. Hirvonen, Lehtinen (Fin./Ford Focus) -20,2, 6. Wilson, Martin (Brit./Ford Focus) -1:09,7, ...13. Prokop, Tománek (ČR/Ford Fiesta S2000) -5:20,4.

Reklama

Související témata: