Hlavní obsah

Kresta, Tarabus a Odložilík jsou hlavními favority Rallye Kopná

KOPNÁ

Vedoucí dva jezdci průběžné klasifikace Roman Odložilík a Roman Kresta jsou společně s obhájcem celkového prvenství Jaromírem Tarabusem hlavními favority třetího dílu seriálu mistrovství České republiky ve sprintrallye, kterým bude tuto sobotu Impromat Rallysprint Kopná.

Foto: Zdeněk Sluka

Roman Kresta s peugeotem.

Článek

Trať soutěže měří 208 kilometrů a je protkána osmi rychlostními zkouškami o celkové délce 75 km. Pořadatelům se přihlásilo 116 posádek ze čtyř zemí. První vůz vyjede na trať v 9:00 hodin z Masarykova náměstí ve Vizovicích, první posádka se objeví na stejném místě v cíli krátce před šestnáctou hodinou.

Čtyřiatřicetiletý Kresta se spolujezdcem Tomášem Kašpárkem pojede s vozem Peugeot 207 S2000. "Tato soutěž je pro nás testem před Rallye Krumlov, ve které chceme uspět co nejlépe. Zatím nejsme ve velké rallye spokojeni s technikou a nadcházející soutěž je ideální možností k jejímu prověření," uvedl Kresta, jenž vyhrál první podnik seriálu Horáckou rallye. I když se zaměřuje na dlouhé soutěže, plánuje Kresta v šampionátu sprintrallye letos šest startů.

Odložilík se vrátí za volant fabie S2000, s níž startoval na Horácké rallye. V poslední soutěži v Hrádku nad Nisou, kterou vyhrál, pilotoval vůz Citroën Xsara WRC. Se startovním číslem 1 se představí obhájce loňského prvenství v Kopné Tarabus, který startuje s vozem Ford Fiesta S2000. Pro Tarabuse se jedná o ojedinělý start ve sprinterském šampionátu, jeho letošní prioritou zůstávají starty ve velkém šampionátu.

Grzyb černým koněm

K aspirantům na čelní příčky patří rovněž Jan Štěpánek na voze Škoda Octavia WRC, který odstoupil z Horácké rallye po havárii z prvního místa a v Lužických horách obsadil druhé místo. Do role černého koně Kopné je pasován rychlý polský jezdec Grzegorz Grzyb s vozem Škoda Fabia S2000, jenž před rokem skončil v této soutěži druhý.

Titul obhajuje Jaroslav Orsák s vozem Mitsubishi Lancer EVO IX, který pojede svou druhou sprinterskou soutěž. V prvním startu v Třebíči dojel druhý za vítězným Krestou. Na startu bude z favoritů chybět trojnásobný slovenský mistr Jozef Béreš, který nemá zatím k dispozici fabii S2000.

Průběžné pořadí po dvou odjetých podnicích:
1. R. Odložilík, P. Odložilík (Škoda Fabia S2000, Citroën Xsara WRC) 40, 2. Kresta, Kašpárek (Mitsubishi Lancer EVO IX) 30, 3. Orsák, Vajík (Mitsubishi Lancer EVO IX) a Štěpánek, Omelka (Škoda Octavia WRC) všichni 24.

Reklama

Související témata: