Hlavní obsah

V Rallye Český Krumlov vede Kresta o dvacet sekund před Pechem

ČESKÝ KRUMLOV

Roman Kresta přenocuje v pozici vedoucího jezdce Rallye Český Krumlov. Po pěti rychlostních zkouškách třetího dílu domácího šampionátu vede o 20 sekund před Václavem Pechem a má velkou šanci vyhrát jihočeskou soutěž už pošesté v kariéře.

Článek

Pech s mitsubishi se na druhé místo posunul v posledním dnešním testu, ve kterém doplatil na defekt lídr pořadí MČR Pavel Valoušek. Více než čtyřminutová ztráta pro něj znamenala pád z průběžné druhé pozice a konec nadějí na dovršení vítězného hattricku po triumfech na "Valašce" a "Šumavě".

Obhájce loňského prvenství Kresta se ujal s peugeotem vedení po druhém testu, vzápětí přidal druhý dílčí triumf, ale jeho náskok na Valouška nepřekročil devět sekund. Valoušek pak s fabií kontroval nejrychlejším časem ve čtvrté erzetě, ale na největšího soupeře stáhl jen sekundu a v dalším testu jej postihla smůla. Na třetí místo se posunul Jaromír Tarabus s fiestou, jehož manko už činí téměř minutu.

Rallye Český Krumlov vyvrcholí v sobotu, kdy je na programu zbývajících sedm rychlostních testů.

Rallye Český Krumlov, třetí podnik MMČR v automobilových soutěžích:
Po 1. etapě:
1. Kresta, Gross (Peugeot 207 S2000) 39:03,6, 2. Pech, Uhel (Mitsubishi Lancer EVO IX) -20,0, 3. Tarabus, Trunkát (Ford Fiesta S2000) -53,9, 4. Běhálek, Černohorský (Subaru Impreza Sti) -1:33,5, 5. Arazim, Gál (Mitsubishi Lancer Evo IX) -2:02,2, 6. Peták, Benešová (Peugeot 207 S2000) -2:42,7.

Reklama

Související témata: