Hlavní obsah

Kresta pošesté vyhrál Rallye Český Krumlov

ČESKÝ KRUMLOV

Roman Kresta s peugeotem vyhrál pošesté v kariéře Rallye Český Krumlov. Obhájce prvenství se spolujezdcem Petrem Grossem zvítězili na jihu Čech s náskokem 70 sekund před Václavem Pechem na mitsubishi, třetí skončil vedoucí muž seriálu Pavel Valoušek. Jeho výsledná ztráta činila bezmála čtyři minuty, přičemž celou ji nabral v pátek v závěrečné rychlostní zkoušce první etapy, v níž musel měnit po defektu pravé přední kolo.

Foto: Sport.cz

Roman Kresta

Článek

Valoušek ve fabii dnes skvěle finišoval a vyhrál posledních pět testů, na završení hattricku po vítězství ve Valašské a Šumavské rallye ale nemohl pomýšlet. Rval se však o každý bod a na bronzovou pozici před Jaromíra Tarabuse se posunul v poslední zkoušce; na začátku dne byl přitom Valoušek desátý. "Po defektu nám nezbylo než druhý den zabojovat. Jsme sice třetí, ale na účet Tarabuse, který si za svůj výkon tohle umístění zasloužil," uvedl Valoušek.

Kresta zahájil druhý den dvěma nejrychlejšími časy a potom už při Valouškově stíhací jízdě kontroloval svoji pozici. V Českém Krumlově vyhrál počtvrté za sebou, v sezoně triumfoval poprvé. Úvodní závod nedokončil a v předchozí soutěži podlehl Valouškovi o pouhých šest sekund.

"Věděli jsme, že to bude od začátku těžké, a nic jsme neponechali náhodě. Ani po defektu našeho velkého soupeře Pavla Valouška jsme neubrali na tempu. Naštěstí jsme v průběhu soutěže také nemuseli řešit žádný zásadní problém," uvedl Kresta, na nějž se druhý Pech příliš netlačil. "Bylo zjevné, že za současné situace jsme na Romana neměli. S druhým místem jsme proto náramně spokojeni," uvedl Pech.

Rallye Český Krumlov, třetí podnik MMČR v automobilových soutěžích:
1. Kresta, Gross (Peugeot 207 S2000) 1:37:45,2, 2. Pech, Uhel (Mitsubishi Lancer Evo IX) -1:10,8, 3. Valoušek, Hrůza (Škoda Fabia S2000) -3:53,4, 4. Tarabus, Trunkát (Ford Fiesta S2000) -4:14,4, 5. Arazim, Gál (Mitsubishi Lancer Evo IX) -4:55,8, 6. Peták, Benešová (Peugeot 207 S2000) -5:19,7.
Průběžné pořadí (po 3 ze 7 závodů): 1. Valoušek 121, 2. Pech 88, 3. Kresta 84.

Reklama

Související témata: