Hlavní obsah

Ogier si drží šanci na první výhru v rallyovém MS, Loeb je druhý

FARO

Francouzský pilot Sébastien Ogier si udržel vedení v Portugalské rallye i po druhé etapě a útočí na premiérový triumf v mistrovství světa. V závěrečné nedělní etapě bude zřejmě jeho největším soupeřem zkušený krajan Sébastien Loeb, jenž je druhý se ztrátou 21,1 sekundy.

Foto: Zdeněk Sluka

Sébastien Ogier s vozem Citroën C4

Článek

Bývalý juniorský mistr světa Ogier se dostal do čela průběžného hodnocení už v pátek a vedení si hlídal i v dnešních šesti erzetách. "Dnes odpoledne jel Ogier hodně dobře," pochválil šestadvacetiletého člena juniorského týmu Citroënu šestinásobný mistr světa Loeb.

Vítěz Portugalské rallye z předchozích dvou ročníků, kdy byla součástí seriálu MS, se dnes posunul o jednu příčku na druhou pozici. Podle svých slov však jel hodně na jistotu a šetřil pneumatiky.

Dominanci Citroënu potvrzují třetí Nor Petter Solberg a čtvrtý Dani Sordo ze Španělska, kteří už na Ogiera ztrácejí kolem minuty. Nejlepší z pilotů Fordu je na pátém místě vicemistr světa Mikko Hirvonen z Finska, jeho týmový kolega a krajan Jari-Matti Latvala odstoupil po havárii v dnešním druhém testu.

Nedělní finále tvoří pět rychlostních zkoušek.

Portugalská rallye, šestý díl mistrovství světa v automobilových soutěžích - po 2. etapě:
1. Ogier, Ingrassia (Fr./Citroën C4) 2:50:48,1, 2. Loeb, Elena (Fr., Mon./Citroën C4) -21,1, 3. P. Solberg, Mills (Nor., Brit./Citroën C4) -52,2, 4. Sordo, Martí (Šp./Citroën C4) -1:05,7, 5. Hirvonen, Lehtinen (Fin./Ford Focus) -1:13,9, 6. H. Solberg, Minorová (Nor., Rak./Ford Focus) -3:02,8.

Reklama

Související témata: