Hlavní obsah

Vstup do Rallye Bohemia zvládl nejlépe Hänninen

SOSNOVÁ

Jezdec továrního týmu Škoda Motorsport Juho Hänninen z Finska vyhrál páteční úvodní diváckou rychlostní zkoušku Rallye Bohemia, pátého podniku mezinárodního mistrovství České republiky v automobilových soutěžích. Na autodromu v Sosnové na Českolipsku však lídr průběžného pořadí seriálu IRC porazil Pavla Valouška a Romana Krestu o pouhé tři desetiny vteřiny.

Foto: skoda-auto.cz

Juho Hänninen s vozem Škoda Fabia S2000 při belgické Ypres rallye.

Článek

"V sobotu začínáme od nuly. Jsem rád, že jsem to zvládl bez problémů. Pokud to takhle půjde dále, tak nás s Romanem čeká další vyrovnaný boj," řekl Valoušek, jenž se s Krestou utkal v přímém souboji a oba projeli cílem ve shodném čase.

Již tradiční zahajovací test Bohemie sledovalo za slunečného počasí velké množství rallyeových fanoušků. O výsledku soutěže však nerozhodne, minimální odstupy byly i na dalších místech.

Výrazněji z favoritů ztratil jen Martin Prokop, jenž dostal desetivteřinovou penalizaci za předčasný start. Ve výsledcích tak figuruje až na 55. místě s odstupem dvanácti sekund.

Adeptů na celkové prvenství v 37. ročníku rallye je zhruba deset. Z pohledu českého šampionátu je však nejzajímavější souboj trojice Valoušek, Kresta a Václav Pech, kteří kralují průběžnému pořadí MMČR a jsou hlavními adepty na titul.

Podstatné také je, že Hänninen ani řada předních polských jezdců na startu nebude v českém mistrovství bodovat. Počítat se však bude výsledek úřadujícího juniorského mistra světa Prokopa.

O vítězi rallye se rozhodne v sobotu a v neděli, kdy je na programu zbývajících 15 rychlostních zkoušek.

Rallye Bohemia - po 1. RZ
1. Hänninen, Markkula (Fin./Škoda Fabia S2000) 1:33,9, 2. Valoušek, Hrůza (Škoda Fabia S2000) a Kresta, Gross (Peugeot 207 S2000) všichni -0,3, 4. Tarabus, Trunkát (Škoda Fabia S2000) -1,1, 5. Kajetanowicz, Baran (Pol./Subaru Impreza STI) -1,5, 6. Kuchar, Dymurski (Pol./Peugeot 207 S2000) -1,8, 7. Pech, Uhel (Mitsubishi Lancer Evo IX) -2,2, 8. Bouffier, Panseri (Fr./Peugeot 207 S2000) -2,4.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články