Hlavní obsah

Bulharskou rallye v první etapě ovládl Loeb a citroëny

BOROVEC

První etapu Bulharské rallye ovládl Sébastian Loeb a citroëny. Francouzský pilot vyhrál všechny čtyři rychlostní zkoušky a vede o 28 vteřin před Španělem Sordem. Nadvládu citroënů v sedmém dílu mistrovství světa dokonal třetím místem Nor Petter Solberg.

Foto: ČTK/AP

Francouzský pilot Sébastien Loeb během Bulharské rallye

Článek

"Je to velmi dobrý začátek," citovala šestinásobného šampiona agentura Reuters. "Auto šlapalo jako hodinky," pochvaloval si suverénní lídr šampionátu.

Nedařilo se naopak bývalému mistru světa formule 1 Kimimu Räikkönenovi. Finský pilot byl po třetí erzetě čtvrtý a mířil za svým nejlepším výsledkem. V posledním měřeném úseku ale vyletěl z trati a převrátil vůz. Spolu s navigátorem vyvázl bez zranění.

"Je to škoda, protože jel opravdu dobře. Navíc na rozdíl od ostatních vybral dobré pneumatiky a vypadalo to, že se mu to vyplatí," poznamenal šéf týmu Citroën Junior Benoit Nogier.

Nevedlo se ani vítězi předchozí Portugalské rallye Sébastienu Ogierovi, který zabloudil. Ztrátu se mu však povedlo dohnat a po první etapě mu patří šesté místo.

Bulharská rallye, sedmý díl mistrovství světa v automobilových soutěžích - po 1. etapě:
1. Loeb, Elena (Fr., Mon./Citroën C4) 1: 05:26,7, 2. Sordo, Marti (Šp./Citroën C4) -28,1, 3. P. Solberg, Patterson (Nor., Brit./Citroën C4) -38,0, 4. Hirvonen, Lehtinen (Fin./Ford Focus) -1:10,9, 5. Latvala, Antilla (Fin./Ford Focus) -1:21,2, 6. Ogier, Ingrassia (Fr./Citroën C4) -1:31,3.

Reklama

Související témata: