Hlavní obsah

Finský pilot Škody Juho Hänninen: Vztek vystihnou jen sprostá slova

Vysoukal se z vozu a ještě než udělal první krok mimo kokpit, pršel z úst Juhy Hänninena déšť nepublikovatelných anglických i českých slov, která se během osmnáctiměsíčního působení v mladoboleslavském týmu naučil. Při Rallye Azory totiž přišel kvůli defektu o takřka jisté vítězství.

Foto: Škoda Auto

Finský pilot Juho Hänninen na trati Rallye Azory

Článek

Co jste si pomyslel ve chvíli, kdy jste musel měnit kolo?

Hlavně mě nenapadlo, že by kámen, který jsme trefili, mohl mít takové následky. Jenže už pár vteřin po kolizi bylo jasné, že se výměně nevyhneme. Auto strašně klouzalo.

Sen o triumfu na Azorech byl v troskách...

Pochopitelně. I když jsem fakt nemohl uvěřit, že musíme kolo vyměnit. Ještě větší šok jsem ale zažil na následující zkoušce, když jsem viděl mimo cestu Honzu Kopeckého. Závěr byl pro náš tým vážně děsivý.

Získal jste šest bodů za třetí místo a udržel vedení v průběžném pořadí šampionátu. Jde o dostatečnou náplast?

Vůbec ne. Jsem obrovsky zklamaný. Věřil jsem, že získám deset bodů. Zvlášť když jsme měli slušný náskok. Sobota začala skvěle, ale ten konec… V angličtině i finštině stačí jediné slovo, v češtině pro to existuje několik podobných výrazů, které jsem se už naučil. V autě jsem se ještě krotil, abych neztratil koncentraci. Ale jsem vážně frustrovaný.

Z posledních pěti soutěží jsou tři na asfaltu, který vám příliš nesedí. Jde o velký handicap v boji o titul?

Z pohledu mých asfaltových zkušeností jsem samozřejmě znevýhodněn. Ale při působení ve Škodě jsem se o asfaltu hodně naučil. Takové soutěže jsou pro mě školou, nikoli nevýhodou.

Nejbližší akcí pro vás bude Finská rallye v rámci MS…

A doufám, že fabii znovu dovezu do cíle na prvním místě ve třídě S2000 jako minulý rok. Doma pro mě jde o mimořádně prestižní záležitost a já si chci spravit chuť.

Reklama

Související témata: