Hlavní obsah

Loeb bude i v příští sezóně továrním jezdcem Citroënu

Mistr světa v rallye Sébastien Loeb bude i v příští sezóně továrním jezdcem Citroënu. S francouzskou automobilkou prodloužil smlouvu o jeden rok, jeho týmový kolega Sébastien Ogier dokonce o tři.

Foto: ČTK/AP

Sebastien Loeb

Článek

O šestinásobném šampionovi Loebovi se spekulovalo, že by mohl po této sezoně ukončit kariéru vzhledem k možné ztrátě motivace. Šestatřicetiletý Francouz to však při podpisu smlouvy rázně popřel. "Smlouva mi umožňovala po této sezoně skončit, ale moje motivace a vůle vyhrávat jsou pořád stejně silné jako dřív," řekl.

"Bude to moje jedenáctá sezona v barvách Citroënu a myslím, že v příštím roce bude mistrovství světa hodně zajímavé, protože s příchodem nové generace vozů budou mezi výrobci nově rozdány karty," poznamenal s připomínkou novinky pro příští rok, kdy současnou specifikaci vozů WRC nahradí čtyřkolky s turbomotory o objemu 1600 ccm.

Šestadvacetiletý Ogier, bývalý juniorský mistr světa, už v letošní sezoně nahlédl z juniorského týmu do hlavního, kde nahradil na pozici dosavadní týmové dvojky Daniho Sorda. Hned také dokázal na konci května vyhrát Portugalskou rallye a je druhý v celkové klasifikaci.

Reklama

Související témata: