Hlavní obsah

Loeb míří za osmým vítězstvím v Německé rallye

TREVÍR

Francouzský mistr světa Sébastien Loeb míří za osmým vítězstvím v Německé rallye za sebou. Pilot Citroënu, jenž na asfaltových tratích v okolí Trevíru vede od první erzety, má po druhé etapě v čele náskok 35,7 sekundy před španělským kolegou z týmu Danim Sordem.

Foto: ČTK/AP

Francouzský pilot Sébastien Loeb.

Článek

Citroëny v Německu potvrzují svou očekávanou dominanci. Mezi nejlepšími šesti vozy je pouze jeden jejich konkurent, ford Jariho-Mattiho Latvaly. Vítěz nedávné Finské rallye je čtvrtý čtvrt minuty za Francouzem Sébastienem Ogierem. Oba ztrácejí už přes dvě minuty.

Loeb byl spokojený 

"Můžu být jen spokojený. Všechno jde ideálně, i když zítra se ještě může stát cokoli," uvedl Loeb, jenž se v případě vítězství výrazně přiblíží zisku sedmého titulu mistra světa za sebou.

Jeho týmový kolega Sordo dnes zajel ve třech erzetách nejrychlejší časy, což ho těšilo, na druhé straně však podle serveru wrc.com neskrýval mírné rozladění z toho, že nesměl bojovat s týmovou jedničkou o vítězství. "Zajížděl jsem stejné časy jako Sébastien. Je frustrující, že nesmím přitlačit víc, ale mám za úkol dokončit rallye na dobré pozici," popsal týmovou režii Španěl.

Prokop neudržel vedení v kategorii S-WRC

Český pilot Martin Prokop s Fordem Fiesta neudržel vedení v hodnocení kategorie S-WRC a klesl na třetí pozici. V těsném souboji se Švédy Perem-Gunnarem Anderssonem a Patrickem Sandellem na Škodách Fabia však zaostává jen okolo pěti sekund a celkově je patnáctý.

Druhý den Německé rallye, jež se vrátila do mistrovství světa po roční pauze, přinesl dva nebezpečně vypadající incidenty, při nichž vzplály vozy. Nejprve zachvátily plameny po havárii na konci desáté erzety mitsubushi s Nizozemci Jasperem van der Heuvelem a Martine Kolmanovou. Navigátorka utrpěla těžké popáleniny rukou a v obličeji, pilot lehčí zranění na tváři. Oba dopravil vrtulník na speciální kliniku.

Jen chvíli nato došlo k dalšímu požáru mitsubishi, z nějž se však dostala posádka mexického jezdce Michaela Jourdaina bez zranění. Obě nehody si vzhledem k hrozbě lesních požárů vyžádaly masivní zásah hasičů.

Rallye skončí v neděli pěti rychlostními zkouškami.

Německá rallye, devátý díl mistrovství světa - po 2. etapě
1. Loeb, Elena (Fr., Mon./Citroën C4) 3:05:21,6, 2. Sordo, Vallejo (Šp./Citroën C4) -35,7, 3. Ogier, Ingrassia (Fr./Citroën C4) -2:07,1, 4. Latvala, Anttila (Fin./Ford Focus) -2:23,7, 5. P. Solberg, Patterson (Nor., Brit./Citroën C4) -5:16,0, 6. Räikkönen, Lindström (Fin./Citroën C4) -7:24,4, ...15. Prokop, Tománek (ČR/Ford Fiesta S2000) -14:24,5, 42. Liška, Dufek -38:14,1, 59. Kurka, Müller (oba ČR/Mitsubishi Lancer Evo X) -60:40,0.

Reklama

Související témata: