Hlavní obsah

Auriol na Korsice ani neodstartoval

Francouzský jezdec týmu Škoda Motorsport Didier Auriol byl nucen odstoupit z Korsické rallye už na startu před první rychlostní zkouškou. Důvodem byla netěsnost chladicího systému, Auriolův vůz Fabia WRC vinou této závady do závodu vůbec neodstartoval.

Foto: Škoda Motorsport/Ralph Hardwick

Škodovka Francouze Auriola se na Korsice už nepředstaví

Článek

"Stáli jsem v časové kontrole a čekali na začátek rychlostní zkoušky. Motor běžel, ale zhasínal pokaždé, když jsem se pokoušel zařadit rychlost. Startovalo se do kopce, takže jsem musel motor vytočit do maximálních otáček a pak teprve zařadit, což převodovka nevydržela," popsal celou patálii Auriol.

To by ještě nebylo nic tak hrozného, pokud by Auriol už nestál v oblasti časové kontroly. Podle pravidel MS v rallye jezdci nemohou v časové kontrole otevřít kapotu. "Proto jsem nemohl problém odstranit a byl jsem nucen odstoupit,"  dodal fracnouzský pilot.

Smět tak otevřít kapotu ...

"Prvotní příčinou byla netěsnost v chladícím systému. Unikající kapalina pronikla do řídící jednotky transmisí, kde způsobila zkrat a vyřadila z provozu jak spojku, tak automatické řazení," doplnil vedoucí týmu Škoda Motorsport Pavel Janeba, který rovněž litoval okamžiku závady. "Kdyby nebyl Didier v oblasti časové kontroly, mohl otevřít kapotu, přepnout na manuální řazení a pokračovat normálně v závodě."

Narozdíl od Auriola nebude na Korsice chybět Nor Petter Solberg, jenž při čtvrtečním ostrém tréninku značně poničil své subaru. Podle předběžných odhadů se zdálo, že jeho účast na startu je vyloučena, ale schopní mechanici vůz stihli přes noc opravit.

Reklama

Související témata: