Hlavní obsah

Šampion Hänninen vyhrál pro Škodu Skotskou rallye

DUMFRIES

Tovární jezdec Škody Juho Hänninen vyhrál Skotskou RAC rallye, předposlední díl seriálu Intercontinental Rally Challenge. Finský pilot se ujal vedení v sobotu po šesté rychlostní zkoušce, ve které měl vedoucí obhájce prvenství Guy Wilks z Británie technické problémy a nedokončil kvůli nim druhou etapu. Hänninen už měl před touto soutěží jistý titul, protože jeho jediný možný konkurent Jan Kopecký ve Skotsku nestartoval.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Juho Hänninen s vozem Škoda Fabia S2000 na archivním snímku

Článek

"Byl to fantastický finiš sezony, skvělý víkend," uvedl na webu soutěže Hänninen. Za celou sezonu chyběl na stupních vítězů pouze v belgické Ypres rallye, kterou nedokončil. "Byl to takřka perfektní rok. Díky týmu za vše, co pro to udělal," dodal Seveřan. Mladoboleslavská automobilka zatím neoznámila, zda se zúčastní závěrečné soutěže na Kypru.

Hänninenovým největším soupeřem při cestě za třetím vítězstvím v sezoně byl nakonec Nor Andreas Mickelsen ve fordu, který měl po dvanácti rychlostních zkouškách celkovou ztrátu 25,5 sekundy. Třetí skočil s více než tříminutovým mankem domácí Kris Meeke s peugeotem. Obhájce celkového prvenství v IRC přišel o naděje na lepší výsledek v sobotu kvůli potížím s brzdami, v poslední etapě měl navíc defekt.

Seriál zakončí na začátku listopadu Kyperská rallye za účasti Romana Kresty nebo Martina Prokopa.

Skotská RAC rallye, 11. díl série IRC - konečné pořadí po 3. etapě:
1. Hänninen, Markkula (Fin./Škoda Fabia) 2:01:07,4, 2. Mikkelsen, Floene (Nor./Ford Fiesta) -25,5, 3. Meeke, Nagle (Brit./Peugeot 207) -3:24,2, 4. Bogie, Rae (Brit./Mitsubishi Lancer) -12:01,3, 5. Plangi, Sarapuu (Est./Honda Civic) -14:39,0, 6. Boland, Morissey (Ir./Mitsubishi Lancer) -16:38,8.
Průběžné pořadí (po 11 z 12 soutěží): 1. Hänninen 62, 2. Kopecký (ČR/Škoda Fabia) 47, 3. Meeke 39.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články