Hlavní obsah

Vsetínská sprintrallye uzavře sezónu bez šampióna Kresty

VSETÍN

Bez jistého šampiona Romana Kresty se v sobotu uskuteční Part Rallye Vsetín, která uzavře devítidílný seriál jednodenních soutěží ve sprintrallye. I bez Kresty bude na startu kvalitní konkurence. Mezi 82 přihlášenými posádkami je pět vozů specifikace S2000 a také sedm vozů WRC. Hlavním favoritem je obhájce prvenství Roman Odložilík se Škodou Fabia S2000.

Foto: www.roman-kresta.cz

Pilot rallye Roman Kresta do Vsetína nedorazí.

Článek

Letošního mistra Krestu už Odložilík předstihnout nemůže, jeho ztráta na druhém místě činí 51 bodů. Na Valašsku se čekají jeho souboje s pronásledovateli Josefem Petákem, jenž bude pilotovat Peugeot 207 S2000, a Jaroslavem Orsákem s Mitsubishi Lancer.

Ambice na přední umístění má i Polák Gregorz Grzyb s fabií, se stejným vozem bude startovat Miroslav Jakeš, který na předchozí soutěži v Jeseníkách prohrál jen s Krestou. Bez naděje na úspěch nejsou ani slovenští jezdci Igor Drotár a Jaroslav Melichárek.

"Velký zájem jezdců nás mile překvapil. Výhodou naší rallye jsou minimální přejezdy mezi rychlostními zkouškami," uvedl ředitel Vsetínské rallye Petr Gryger.

Posádky absolvují osm rychlostních zkoušek o celkové délce 73 kilometrů. Dvě erzety se pojedou třikrát, jedna dvakrát. Start je připraven na 8:30, vítězná posádka přijede na cílovou rampu u zámku krátce před 16:00.

Reklama

Související témata: