Hlavní obsah

Slovák Melichárek na mitsubishi vyhrál Rallye Vsetín

VSETÍN

Slovák Jaroslav Melichárek se spolujezdcem Richardem Lasevičem na voze Mitsubishi Lancer WRC vyhráli Rallye Vsetín, která byla závěrečným devátým podnikem letošního seriálu mistrovství České republiky ve sprintrallye. Celkový vítěz Roman Kresta v poslední soutěži nestartoval, měl dostatečný bodový náskok a nikdo ze soupeřů mu už nemohl titul vzít.

Článek

Vsetínská soutěž ještě mohla změnit pořadí na druhém místě, o které bojovali obhájce titulu Roman Odložilík a Josef Peták, jenž skončil v absolutní klasifikaci třetí za Polákem Grzegorzem Grzybem. Peták byl nejlepší z českých jezdců a do šampionátu si připsal maximální počet 30 bodů. Ani to mu však nestačilo, neboť Odložilík skončil šestý a ziskem deseti bodů si udržel celkové druhé místo.

Melichárek potvrdil hned od první zkoušky na suché trati nejen svou suverenitu, ale také kvality svého vozu. Vyhrál stylem start-cíl a jeho kořistí se stalo pět z osmi rychlostních zkoušek. Po jedné zkoušce vyhráli Grzyb, Jaromír Tomaštík a poslední erzeta se stala překvapivě kořistí Slováka Milana Gregušky, který přitom obsadil celkově až 29. místo.

Reklama

Související témata: