Hlavní obsah

Loeb míří v Katalánské rallye za sedmým vítězstvím v sezóně

SALOU

Již jistý mistr světa Sébastien Loeb na citroënu útočí v Katalánské rallye na sedmé vítězství v sezóně. Sedminásobný šampión z Francie vede po sobotní druhé etapě předposlední soutěže seriálu o tři čtvrtě minuty před Norem Petterem Solbergem se soukromým Citroënem C4.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Sébastien Loeb s vozem Citroën C4 WRC na trati Katalánské rallye.

Článek

Náskok Loeba, jenž je v čele od první erzety, se dnes zvýšil po nehodě jeho krajana Sébastiena Ogiera. Druhý muž průběžného pořadí MS, jenž byl druhý i po první etapě ve Španělsku, přeslechl hlášení navigátora a vyletěl se svým C4 z asfaltu. Bývalý juniorský mistr světa nabral velkou ztrátu a je až čtrnáctý.

I přes jeho problémy mají citroëny rallye pod kontrolou, neboť třetí je Loebův týmový kolega Dani Sordo. Až za domácím jezdcem je nejlepší tovární pilot Fordu Jari-Matti Latvala z Finska.

Rallye vyvrcholí v neděli čtyřmi závěrečnými rychlostními zkouškami.

Katalánská rallye - po 2. etapě
1. Loeb, Elena (Fr., Mon./Citroën C4) 2:40:01,9, 2. P. Solberg, Patterson (Nor., Brit./Citroën C4) -44,4, 3. Sordo, Vallejo (Šp./Citroën C4) -1:01,3, 4. Latvala, Anttila -1:11,4, 5. Hirvonen, Lehtinen (všichni Fin./Ford Focus) -6:12,5, 6. Wilson, Martin (Brit./Ford Focus) -6:28,3.

Reklama