Hlavní obsah

Valoušek překazil Pechovi "čistý" hattrick na Setkání mistrů

ČESKÁ LÍPA

Úřadující český rallyeový mistr Pavel Valoušek překazil Václavu Pechovi "čistý" vítězný hattrick na Setkání automobilových mistrů v Sosnové na Českolipsku. Jezdec startující s podporou továrního týmu Škoda Motorsport porazil Pecha ve finále hlavní kategorie devátého ročníku exhibičního závodu, v kterém se pravidelně utkávají přední domácí jezdci různých motoristických kategorií.

Foto: Škoda Delimax Team

Pavel Valoušek

Článek

Pech před rokem získal cenný skalp krále světové rallye Francouze Sébastiana Loeba, letos však ve finále těsně prohrál s Valouškem. "Jsem rád, že jsem vyhrál, i když za Vaška mě to mrzí. Jeho by to určitě potěšilo. Václav je ale dobrý sportovec a přijme to," řekl Valoušek ČTK.

S fabií S2000 ve finále dokonce zajel nejrychlejší čas závodu. Dokázal překonat i výsledek rallyekrosaře Reného Münnicha z Německa, jenž disponoval silnější speciálem mladoboleslavské automobilky. "To je příjemný bonus," uvedl Valoušek, jenž si stejně jako ostatní závodníci i diváci pochvaloval nezvykle příjemné počasí. "Nepamatuju, že by někdy bylo na Setkání mistrů tak krásně," řekl zlínský pilot.

Vedle Valouška a Münnicha se z vítězství ve svých kategoriích radovali například autokrosaři Marek Sekanina (divize 3A) a Marek Stloukal (divize 3), rallyekrosaři Petr Bílek (divize 1A) a Roman Častoral (divize 2) nebo Igor Drotár (rallye WRC).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články