Hlavní obsah

Loeb vede Britskou rallye po těsném souboji se Solbergem

CARDIFF

Boj o vítězství v Britské rallye, jež zakončí sezonu mistrovství světa v automobilových soutěžích, se zúžil na dvojici Sébastien Loeb, Petter Solberg. Již jistý šampion Loeb z Francie vede po sobotní druhé etapě o necelých pět sekund.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Sébastien Loeb vede v Britské rallye

Článek

Pilot Citroënu Loeb, jenž vyhrál první etapu, před sebe Nora Solberga pustil v dnešních prvních dvou erzetách, poté se však na zbytek dne do vedení vrátil. Mistr světa z roku 2003 však krále následujících sedmi ročníků nenechá ani na chvíli vydechnout a drží se těsně za ním.

Solberg tak potvrzuje, že mu Britská rallye sedí, vyhrál ji už čtyřikrát. Loeb zase útočí na třetí vítězství za sebou.

Z boje o dobré umístění vypadl hned v dnešní první erzetě Francouz Sébastien Ogier na citroënu. Třetí muž po první etapě těsně před koncem testu najel moc rychle do zatáčky a šel přes střechu.

Pilot juniorského týmu Citroën tak nejspíš přijde o své druhé místo v celkovém pořadí MS. O ně bojují Solberg s Finem Jarim-Mattim Latvalou na fordu, jenž je zatím čtvrtý těsně za svým týmovým kolegou a krajanem Mikkem Hirvonenem.

Jediný český účastník rallye Martin Semerád na mitsubishi je devatenáctý, v redukovaném pořadí produkčních vozů mu patří druhá pozice.

Britská rallye, závěrečný 13. díl MS - po 2. etapě:
1. Loeb, Elena (Fr., Mon./Citroën C4) 2:32:24,0, 2. P. Solberg, Patterson (Nor., Brit./Citroën C4) -4,8, 3. Hirvonen, Lehtinen -1:28,0, 4. Latvala, Anttila (všichni Fin./Ford Focus) -1:36,6, 5. Sordo, Vallejo (Šp./Citroën C4) -1:52,0, 6. H. Solberg, Prévot (Nor., Belg./Ford Focus) -5:01,4, ...19. Semerád, Ernst (ČR/Mitsubishi Lancer) -20:11,2.

Reklama

Související témata: