Hlavní obsah

KM Racing vyráží na Dakar v podobném složení jako před rokem

V podobném složení jako před rokem, ale národnostně bohatší, se postaví na start blížící Rallye Dakar český tým KM Racing. Ve žluto-černých barvách bude nově bojovat i polský čtyřkolkář Lukasz Laskawiecz a opět nechybí ani motocyklista Ivan Jakeš.

Foto: KM Racing

KM Racing vyráží na Dakar v podobném složení jako před rokem.

Článek

Další podstatnou změnou je, že spolumajitel týmu Martin Macík se tentokrát nepředstaví v kategorii kamionů, bude "pouze" pilotovat jeden z doprovodných vozů. Jeho v posledních letech tradiční navigátor Josef Kalina bude poté hostovat v posádce Aleše Lopraise.

"Tým je rovnocenný, jako byl na minulém ročníku. Jen jsme vyměnili čtyřkolku za motorku a je česko-slovensko-polský. Pokračujeme v intencích, jak jsme plánovali loni a věřím, že za rok budeme ještě početnější, protože máme k dispozici minimálně další čtyři kvalitní motorky," řekl Macík na dnešním setkání s novináři v Sedlčanech.

Macík: Pojedeme se dvěma doprovodnými kamiony

Vedle úřadujícího evropského šampiona v cross-country čtyřkolek Laskawiecze a Jakeše jsou členy týmu šestinásobný dakarský vítěz Josef Macháček, Martin Plechatý (oba čtyřkolky), minule nejlepší český motorkář na startu David Pabiška a závodní kamion bude pilotoval Vlastimil Vildman. "Díky většímu počtu pneumatik pro quady pojedeme s dvěma doprovodnými kamiony," řekl Macík.

Loni čtvrtý muž mezi kamiony se na Dakaru závodně nepředstaví díky tomu, že převzal na svá bedra podstatnou část organizačních a asistenčních povinností. "Navíc jsem letos díky pracovním povinnostem neměl čas na přípravu sebe ani auta. Druhá věc je zdraví. Já jsem už minule nebyl schopen s ohledem na problémy s páteří prakticky jet," přiznal Macík.

I bez jeho současné závodní účasti však KM Racing pomýšlí na přední umístění. Navázat na předešlé úspěchy se bude snažit Macháček, který v roce 2010 do cíle nedojel. "Kluci na motorkách by mohli být kolem 30. místa a kamion, když se nic nestane a dojede, tak do desítky," podotkl Macík.

Třiatřicátý ročník Rallye Dakar bude v Jižní Americe odstartován 1. ledna, cíl je 16. ledna.

Reklama

Související témata: