Hlavní obsah

Úvod Pražského rallyesprintu zvládl nejlépe Švéd Andersson

PRAHA

Švéd Per Gunnar Andersson vyhrál první rychlostní zkoušku Pražského rallyesprintu, exhibičního závodu, který je každoročně jednou z posledních soutěží v motoristickém kalendáři. Účastník mistrovství světa závodící v české metropoli s vozem Škoda Fabia S2000 zajel nejlepší čas v testu na Strahovském stadionu.

Článek

Druhý je s odstupem 1,4 sekundy Jiří Skula s produkčním mitsubishi, třetí je Radek Nešpor se stejným vozem. Po 1600 metrech jsou však rozdíly mezi jezdci minimální, pátý Petr Kačírek ztrácí na Anderssona 5,5 sekundy.

Až jedenáctý je jeden z favoritů Václav Pech. Dokonce až 42. pozice patří letošnímu českému mistrovi Pavlu Valouškovi, který "trefil" sněhovou bariéru a ztrácí už znatelných 28,8 sekundy. Pech i Valoušek startují s vozy Škoda Fabia WRC.

Rallye pokračuje dalšími šesti měřenými úseky v sobotu.

Pražský rallyesprint, podnik v automobilových soutěžích:
Po 1. RZ: 1. P. Andersson, Houšť (Švéd.,ČR/Škoda Fabia S2000) 1:46,4, 2. Skula, Gál (Mitsubishi Lancer Evo IX) -1,4, 3. Nešpor, Vyštejnová (Mitsubishi Lancer Evo IX) -2,0, 4. M. Semerád, Ernst (Mitsubishi Lancer Evo IX) -2,3, 5. Berger, Balatka (Subaru Impreza STI) -2,5, 6. Orsák, Babička (Mitsubishi Lancer Evo IX) -2,9.

Reklama

Související témata: