Hlavní obsah

Rallye Dakar nebude bez Čagina, obhájce už dorazil do dějiště

BUENOS AIRES

Soutěž kamionů na Rallye Dakar nakonec nebude ochuzena o obhájce prvenství Vladimira Čagina. Ruský pilot, který s kamazem vyhrál slavný závod už šestkrát, překonal komplikace s dopravou způsobené mrazivou zimou v Rusku a dnes už podle serveru gazeta.ru dorazil do Buenos Aires. V argentinské metropoli bude 33. ročník odstartován v sobotu.

Foto: www.dakar.com

Rallye Dakar - ilustrační fotografie

Článek

Čagin ještě v úterý vyjádřil obavy, zda závod vůbec stihne, protože spolu s dalšími kolegy z továrního týmu zůstali uvězněni na ochromeném moskevském letišti Domodědovo. Odletět měli původně už v pondělí, zmeškali tím v Madridu navazující spoj do Buenos Aires.

Dnes už tým informoval o tom, že první skupina dorazila do dějiště startu. Po více než jednodenním odkladu Čagin a spol. odletěli z Ruska a v Madridu se jim podařilo sehnat nový spoj do Argentiny.

Automobilka z Tatarstánu přihlásila do legendární rallye, která se v lednu potřetí v historii uskuteční v Jižní Americe, pod hlavičkou týmu Kamaz - Master pět posádek. Jejich cílem bylo obsadit všechny medailové pozice v kategorii, v níž se představí i pět českých kamionů.

Reklama

Související témata: