Hlavní obsah

Rallyeová budoucnost Räikkönena je po smrti otce nejistá

HELSINKY

Další sportovní budoucnost bývalého pilota formule 1 Kimiho Räikkönena je po nenadálé smrti jeho otce nejistá. Matti Räikkönen zemřel dva dny před Štědrým dnem ve věku 56 let a jeho syn, který po odchodu z královské automobilové třídy startoval v rallyeovém mistrovství světa, ukončil veškerá jednání o angažmá na novou sezonu.

Foto: Reuters

Kimi Räikkönen

Článek

"Momentálně je všechno u ledu," řekl listu Iltalehti Räikkönenův spolujezdec Kaj Lindström.

Räikkönen měl ve svém otci obrovskou oporu, Matti Räikkönen mu zásadním způsobem pomáhal v kariéře a byl jeho neustálým průvodcem. "Matti byl Kimiho největší příznivec od úplného začátku. Bez Mattiho by nebyl žádný Kimi. Není mnoho otců, kteří by svým synům tolik pomáhali," uvedl v kondolenci na webu autosport.com bývalý finský pilot F1 Mika Salo.

O Räikkönenově další budoucnosti se v minulých týdnech hodně spekulovalo. Po sezoně strávené v juniorském týmu Citroënu, v níž skončil nejlépe pátý v Turecku, se začalo psát o jeho možném přestupu k Fordu či návratu do formule 1. Naposledy server autosport.com uvedl, že Räikkönen s největší pravděpodobností zůstane u Citroënu a zřejmě nadále v juniorském týmu.

Reklama

Související témata: