Hlavní obsah

Závodníci tatry Kolomý a Lamač jsou po nehodě na Dakaru v nemocnici

SALTA/PRAHA

Martin Kolomý a Jaroslav Lamač jsou po nehodě ve třetí etapě Rallye Dakar v nemocnici s poraněnými obratli. V horším stavu je v Saltě na severozápadě Argentiny navigátor Lamač, který má dva obratle rozdrcené a dnes večer by měl být podle týmového webu operován, pilot Kolomý má jeden obratel prasklý. Třetí člen posádky kamionu Tatra David Kilián je zdravotně fit.

Foto: czechdakar.cz

Řidič kamionu Tatra na Dakaru Martin Kolomý

Článek

"V případě Martina momentálně řešíme jeho převoz do České republiky, u Jardy je to horší. Řešíme operaci," řekl ČTK šéf týmu Marek Spáčil. Ten ve slavné soutěži skončil již o den dříve, i jeho tatra měla nehodu.

Kolomý se svou posádkou havaroval ve třetí etapě, která vedla ze San Miguel de Tucuman do San Salvador de Jujuy. "Bylo tam několik hrbů, které přeskákali. Dopad ale asi nebyl takový, jaký měl být," popsal Spáčil příčiny problémů druhé tatry Czech Dakar týmu.

Kamion poškozený nebyl, Kilián jej bez problémů dovezl do cíle. Kolomý a Lamač ale museli být přepraveni vrtulníkem do nejbližší nemocnice. Tam se nejprve řešil Lamačův případný převoz do Buenos Aires, nakonec bude ale operován v Saltě.

Reklama

Související témata: